Досить просто і швидко приготувати свинину шматочками в духовці в соєвому соусі. Цей соус чудово підходить до маринування м’яса, так як робить його дуже м’яким і надає особливий смак і колір. Соєвого соусу часто надають нові смакові нотки різними специями і приправами. Запікати таку свинину можна або цілим шматком, або шматочками довільних розмірів і форми.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 1 кг
- Соєвий соус – 100 мл
- Коріандр мелений – 0.5 ч. л.
- Імбир мелений – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Часник – 6 зуб.
- Масло рослинне – 30 мл
Процес приготування:
Готувати свинину шматочками в соєвому соусі в духовці просто! Спочатку приготуйте маринад для свинини. В окрему чашку подрібніть на часничниці очищені зубки часнику. Додайте мелені імбир, коріандр і чорний перець. Ложечкою ці інгредієнти трохи перемішайте.
Потім налийте до них вказане в рецепті кількість рослинної олії, соєвого соусу і ще раз добре перемішайте.
Свинину промийте проточною водою, обсушити серветками і наріжте на шматочки довільної форми та розмірів. Шматочки свинини помістіть в окремий посуд, залийте приготовленим пряним маринадом, добре перемішайте і на 1 годину поставте в холодильник для маринування.
Увімкніть духовку для розігріву на 220°С. За цей час шматочки свинини обсмажте на великому вогні на окремій сковорідці до золотистої скоринки з усіх боків.
Потім обсмажене м’ясо перекладіть у форму для запікання і залийте його іншим маринадом. М’ясо у формі прикрийте шматочком фольги. Помістіть форму з м’ясом в розігріту духовку і запікайте протягом 30 хвилин.
Свинина шматочками в соєвому соусі в духовці готова. Розкладіть її в порційні тарілки і подайте до столу з салатом зі свіжих овочів.
Смачного!