Досить просто і швидко приготувати свинину шматочками в духовці в соєвому соусі. Цей соус чудово підходить до маринування м’яса, так як робить його дуже м’яким і надає особливий смак і колір. Соєвого соусу часто надають нові смакові нотки різними специями і приправами. Запікати таку свинину можна або цілим шматком, або шматочками довільних розмірів і форми.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина – 1 кг
  • Соєвий соус – 100 мл
  • Коріандр мелений – 0.5 ч. л.
  • Імбир мелений – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Часник – 6 зуб.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

Готувати свинину шматочками в соєвому соусі в духовці просто! Спочатку приготуйте маринад для свинини. В окрему чашку подрібніть на часничниці очищені зубки часнику. Додайте мелені імбир, коріандр і чорний перець. Ложечкою ці інгредієнти трохи перемішайте.

Потім налийте до них вказане в рецепті кількість рослинної олії, соєвого соусу і ще раз добре перемішайте.

Свинину промийте проточною водою, обсушити серветками і наріжте на шматочки довільної форми та розмірів. Шматочки свинини помістіть в окремий посуд, залийте приготовленим пряним маринадом, добре перемішайте і на 1 годину поставте в холодильник для маринування.

Увімкніть духовку для розігріву на 220°С. За цей час шматочки свинини обсмажте на великому вогні на окремій сковорідці до золотистої скоринки з усіх боків.

Потім обсмажене м’ясо перекладіть у форму для запікання і залийте його іншим маринадом. М’ясо у формі прикрийте шматочком фольги. Помістіть форму з м’ясом в розігріту духовку і запікайте протягом 30 хвилин.

Свинина шматочками в соєвому соусі в духовці готова. Розкладіть її в порційні тарілки і подайте до столу з салатом зі свіжих овочів.

Смачного!

Страви з свинини