Свинина з кабачками в духовці завжди виходить м’якою і соковитою за рахунок того, що запікається на кабачкової «подушці». У цьому рецепті вам пропонується додати до страви трохи картоплі, так у вас відразу приготуватися і гарнір. Всі продукти укладемо в форму шарами і запечемо під сирною скоринкою.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Свинина – 300 гр.
- Кабачки – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 5 шт.
- Сир – 150 гр.
- Майонез – 6 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування свинини з кабачками в духовці. Помийте кабачок і почистіть цибулину.
Кабачок наріжте на тонкі кружечки. Його можна взяти і більше, щоб гуртками повністю закрити дно форми.
Нарізаний кабачок укладіть у форму для запікання. Масло додавати не треба, так як кабачок дасть свій сік і м’ясо не підгорить.
Шматок свинини промийте холодною водою і обсушити серветкою.
Наріжте м’ясо на невеликі шматочки.
Очищену цибулину наріжте на тонкі півкільця.
На кабачки укладіть рівним шаром нарізане м’ясо, а поверх нього – нашатковану цибулю.
М’ясо з цибулею посипте по своєму смаку сіллю і перцем.
Картопля очистіть від шкірки, промийте.
Потім поріжте його на шматочки довільної форми.
Нарізану картоплю розкладіть поверх лука.
Сир наріжте на тонкі скибочки.
Потім все полийте майонезом і залиште страву на 2-3 хвилини, щоб майонез пройшовши крізь усі шари.
Розкладіть по верху страви нарізаний сир.
Форму поставте на 30 хвилин у духовку, нагріту до 180°С. Дерев’яною паличкою перевірити готовність м’яса і овочів.
Приготовану свинину з кабачками трохи остудіть, а потім перекладіть в порційні тарілки і подайте до столу зі свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Дієтичні страви з кабачків Кабачки в духовці Кабачки з картоплею в духовці Кабачки з м'ясом Страви з кабачків