Свинина з кабачками в духовці завжди виходить м’якою і соковитою за рахунок того, що запікається на кабачкової «подушці». У цьому рецепті вам пропонується додати до страви трохи картоплі, так у вас відразу приготуватися і гарнір. Всі продукти укладемо в форму шарами і запечемо під сирною скоринкою.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Свинина – 300 гр.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 5 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Майонез – 6 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування свинини з кабачками в духовці. Помийте кабачок і почистіть цибулину.

Кабачок наріжте на тонкі кружечки. Його можна взяти і більше, щоб гуртками повністю закрити дно форми.

Нарізаний кабачок укладіть у форму для запікання. Масло додавати не треба, так як кабачок дасть свій сік і м’ясо не підгорить.

Шматок свинини промийте холодною водою і обсушити серветкою.

Наріжте м’ясо на невеликі шматочки.

Очищену цибулину наріжте на тонкі півкільця.

На кабачки укладіть рівним шаром нарізане м’ясо, а поверх нього – нашатковану цибулю.

М’ясо з цибулею посипте по своєму смаку сіллю і перцем.

Картопля очистіть від шкірки, промийте.

Потім поріжте його на шматочки довільної форми.

Нарізану картоплю розкладіть поверх лука.

Сир наріжте на тонкі скибочки.

Потім все полийте майонезом і залиште страву на 2-3 хвилини, щоб майонез пройшовши крізь усі шари.

Розкладіть по верху страви нарізаний сир.

Форму поставте на 30 хвилин у духовку, нагріту до 180°С. Дерев’яною паличкою перевірити готовність м’яса і овочів.

Приготовану свинину з кабачками трохи остудіть, а потім перекладіть в порційні тарілки і подайте до столу зі свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Дієтичні страви з кабачків Кабачки в духовці Кабачки з картоплею в духовці Кабачки з м'ясом Страви з кабачків