Поєднання свинини з грибами у багатьох національних кухнях вважається найбільш вдалим. Щоб блюдо вийшло з відмінними смаковими якостями, м’ясо та опеньки готуються окремо, а потім тушкують разом в сметані.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина – 700 гр.
- Опеньки свіжі – 400 гр.
- Сало свиняче – 100 гр.
- Сметана – 300 гр.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт свинини з опеньками на сковороді гранично простий! Свинину промийте холодною водою, протріть насухо серветкою і наріжте на скибочки, як для відбивних.
Потім м’ясо посипте сіллю і перцем і відбийте молоточком. Шматочок сала наріжте на невеликі кубики. У сковорідці розігрійте 4 ложки рослинного масла і обсмажте в ньому нарізане сало. У цій сковорідці обсмажте скибочки м’яса до рум’яної скоринки. Смажте, не накриваючи сковорідку кришкою. Обсмажене м’ясо перекладіть на тарілку.
Опеньки помийте і відваріть протягом 20 хвилин в підсоленій воді. Потім відкиньте їх на друшляк.
Цибулини почистіть і наріжте на невеликі шматочки.
В сковорідку, на якій смажилася свинина, перекладіть нарізану цибулю і відварені опеньки і обсмажте до готовності. Поверх грибів викладіть шматочки м’яса.
Помідори помийте, наріжте шматочками, покладіть в сковорідку і тушкуйте їх з іншими продуктами 15 хвилин.
Потім покладіть в сковорідку сметану, перемішайте і тушкуйте м’ясо з опеньками в сметані ще 10 хвилин. Тушкуйте страву на маленькому вогні і під закритою кришкою.
Потім вимкніть вогонь. Залиште м’ясо постояти 8-10 хвилин і можете подати до столу з будь-яким гарніром і свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Опеньки смажені з цибулею Смажені опеньки Страви з свинини Як приготувати опеньки - рецепти