Сирну паску, як одне з основних страв великоднього столу, готують сирої або вареної. Сира великдень зберігається недовго, і роблять її зазвичай увечері, напередодні свята. Для її приготування візьміть продукти, особливо сир, відмінної якості. У цьому рецепті вам пропонується зробити сирну паску з желатином і цукатами.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир – 600 гр.
- Сметана 20% – 120 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукрова пудра – 200 гр.
- Вершки 10% – 30 мл
- Желатин харчовий – 20 гр.
- Цукати – за смаком
- Ванілін – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати сиру сирну паску, желатин залийте холодною водою і залиште на 15 хвилин для набухання. Потрібну кількість сиру обов’язково протріть 1-2 рази на сито, щоб текстура стала ніжною.
Потім у чашу кухонного комбайна або міксера перекладіть протертий сир, додайте до нього вказане в рецепті кількість сметани, вершкового масла, вершків, ваніліну та цукрової пудри. На невеликій швидкості змішайте ці інгредієнти до однорідного стану.
Набряклий желатин на водяній бані або маленькому вогні нагрівайте, тільки не доводьте до кипіння, і розмішайте, щоб він повністю розчинився. Потім перелийте його до сирної маси і перемішайте.
Потім покладіть в чашу підготовлені цукати і вже ложкою перемішайте, щоб вони були рівномірно розподілені в сирній масі.
Формочку для пасхи застеліть складеним в 2 шари і змоченою водою марлею. Потім щільно укладіть в неї сирну масу з цукатами.
Краї марлі акуратно загорніть і поверх великодня покладіть невеликий вантаж. Поставте великдень на 3 години в холодне місце, щоб желатин застиг.
Вже через 3 години можете акуратно зняти форму і марлю, перекласти ваше виріб на тарілку і поставити в холодильник до часу сервірування святкового столу.
Смачних і вдалих страв!
Класична сирна паска Святковий стіл на Великдень Сирна паска Сирна паска без яєць Сирна паска з вершками Сирна паска з желатином Сирна паска з цукатами Страви на Великдень