Сирна паска готується раз в році на світле свято Великодня. Багато хто думає, що в приготуванні цього десерту багато складнощів. Однак це не так. У даному рецепті покажемо, як можна просто і не складно приготувати сирну паску без яєць з вареним згущеним молоком.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир 9% – 300 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Варена згущене молоко – 200 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Курага – 40 гр.
  • Волоський горіх – 40 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати сирну паску без яєць з вареним згущеним молоком. Сир кладемо в миску, відразу додаємо до нього заздалегідь розм’якшене вершкове масло, додаємо сметану і варене згущене молоко. Заглибним блендером змішуємо всі разом, одночасно подрібнюючи масу до повної однорідності й гладкості.

Попередньо обсмажені на сухій сковороді волоські горіхи рубаємо в дрібну крихту. Промиту і обсушену курагу нарізаємо дрібними шматочками. Додаємо горіхи і курагу в сирну масу, перемішуємо.

Пасочницу вистилаємо зсередини марлею, складеною в два шари. Кладемо у форму приготовану сирну масу. Краї марлі піднімаємо вгору і складаємо один на одного, закриваючи сирну масу. Зверху ставимо не дуже важкий вантаж, наприклад, пакет соку. Ставимо всю конструкцію в холодильник на десять-дванадцять годин. Сирна маса повинна ущільнитися, стати більш насиченою за смаком, так як зайва сироватка стече. Попередньо ставимо під форму з паскою тарілку для стікання сироватки.

З готової великодня знімаємо гніт, марлю розгортаємо і акуратно перевертаємо десерт на сервірувальне блюдо.

За бажанням, прикрашаємо великдень кондитерської посипкою.

Приємного апетиту!

найсмачніша сирна паска Святковий стіл на Великдень Сира сирна паска Сирна паска Сирна паска без випічки Сирна паска з вареним згущеним молоком Сирна паска з курагою