Чергова інтерпретація класичного рецепту сирної паски без термічної обробки. В сирній пасці за даним рецептом тонко поєднується смак сиру з смаковими нотками і ароматом цитрусових. А її ніжну консистенцію чудово доповнюють родзинки і подрібнені горіхи.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Сир 9% – 700 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сметана 26% – 150 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Родзинки – 150 гр.
- Горіхи – за смаком
- Цедра апельсина – за смаком
- Ванілін – 1 пакет
Процес приготування:
Почнемо готувати сирну паску з родзинками без випічки. Візьміть сотейник з товстим дном. Помістіть в нього сир, цукор, сметану, яйця і всипте пакетик ваніліну. Перемішайте всі інгредієнти заглибним блендером. Для приготування паски краще скористатися домашніми молочними продуктами. З них паска виходить дуже щільною і смачною. До сирної маси додайте цедру одного апельсина. Її дуже зручно натирати на спеціальну дрібну тертку. При цьому будьте уважні і не зачіпайте білу частину шкірки апельсина, адже вона гірчить. Поставте сотейник з сирною масою на плиту і, постійно помішуючи, нагрівайте на маленькому вогні. Якщо у вас є кулінарний градусник, то заміряючи температуру сирної маси, доведіть її до 80 °С. Якщо градусника немає, то дочекайтеся, коли маса стане гарячою, але не кип’ятіть її.
Зніміть сотейник з вогню і охолодіть сирну масу до кімнатної температури. Щоб зробити це швидше, поставте сотейник у велику миску з холодною водою і, помішуючи, дочекайтеся коли маса охолоне. Так само у воду поступово можна додавати кубики льоду, щоб вона не нагрівалася.
ізюм Промийте і замочіть його на 5-10 хвилин в теплій воді. В цей час наріжте горіхи. Можете використовувати будь-які горіхи за вашим смаком. Наприклад, відмінно підходять волоські горіхи, пекан або фундук. Замочений ізюм відкиньте на друшляк, щоб стекла вода, а потім промокніть паперовими рушниками. Підготовлений родзинки і подрібнений горіхи всипте в сирну масу і перемішайте.
Якщо у вас є спеціальна форма для пасхи пасочница, то використовуйте її. Якщо ж пасочніци немає, то відмінно можна впоратися і за допомогою звичайного друшляка. Помістіть його на каструлю, застелити марлею, складеною в кілька шарів.
Помістіть в застелений марлею друшляк сирну масу і накрийте її вільними кінцями марлі. Зверху покладіть тарілку відповідного розміру, на яку поставте вантаж. Зазвичай використовується звичайна літрова банка з водою або банку з закачуванням. Поставте отриману конструкцію у холодильник і залиште там на добу. Бажано періодично зливати рідину, яка буде збиратися в каструлі.
Через зазначений час дістаньте сирну паску з холодильника, вийміть її з форми або друшляка. Приберіть марлю. Помістіть великдень на тарілку і прикрасьте за вашим бажанням. Можете подавати сирну паску з родзинками до столу.
Приємного апетиту!
Класична сирна паска найсмачніша сирна паска Сирна паска Сирна паска без випічки сирна паска Заварна