Ніжний, не нудотний десерт ідеально підійде, як до святкового столу, так і до вечірнього чаювання. Інгредієнти доступні всім, процес приготування не трудомісткий. Поєднання м’якого нейтрального сиру з солодкою згущеним молоком нікого не залишить байдужим.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Сир – 300 гр.
  • Варена згущене молоко – 200 гр.
  • Желатин харчовий – 10 гр.
  • Вершки 20% – 250 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати сирну паску з вареним згущеним молоком і желатином просто! 100 мл. вершків підігріваємо на повільному вогні або в мікрохвильовій печі і додаємо до них желатин. Перемішуємо і залишаємо набухати, приблизно на 15-20 хвилин.

Два рази перетираємо сир через металеве сито. Проводимо цю маніпуляцію для того, щоб сир став розсипчастим.

В сирну масу невеликими порціями починаємо вводити варену згущенку і все дуже ретельно перемішуємо (краще збивати масу міксером). За бажанням, можна залишити трохи згущеного молока для прикраси вже готової великодня.

До останніх 150 мл. вершків додаємо столову ложку цукру і доводимо до кипіння, як тільки з’являться перші бульбашки – відразу вимикаємо. З’єднуємо вершки з желатином з вершками з цукром, ретельно перемішуємо і вливаємо в сир.

Вимішуємо до однорідної маси.

Марлю або чисту ситцеве тканина змочуємо в прохолодній воді, вичавлюємо і устеляємо форму. Наверх виливаємо сирну масу, що вийшла, ставимо гніт і залишаємо в холодильній камері мінімум на 4 години, до повного застигання.

Далі акуратно виймаємо готову паску з форми, прибираємо марлю і прикрашаємо за бажанням. Приємного апетиту!

Святковий стіл на Великдень Сирна паска без яєць Сирна паска з вареним згущеним молоком Сирна паска з желатином Сирна паска зі згущеним молоком Страви на Великдень Царська сирна паска