Ніжний, не нудотний десерт ідеально підійде, як до святкового столу, так і до вечірнього чаювання. Інгредієнти доступні всім, процес приготування не трудомісткий. Поєднання м’якого нейтрального сиру з солодкою згущеним молоком нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Сир – 300 гр.
- Варена згущене молоко – 200 гр.
- Желатин харчовий – 10 гр.
- Вершки 20% – 250 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати сирну паску з вареним згущеним молоком і желатином просто! 100 мл. вершків підігріваємо на повільному вогні або в мікрохвильовій печі і додаємо до них желатин. Перемішуємо і залишаємо набухати, приблизно на 15-20 хвилин.
Два рази перетираємо сир через металеве сито. Проводимо цю маніпуляцію для того, щоб сир став розсипчастим.
В сирну масу невеликими порціями починаємо вводити варену згущенку і все дуже ретельно перемішуємо (краще збивати масу міксером). За бажанням, можна залишити трохи згущеного молока для прикраси вже готової великодня.
До останніх 150 мл. вершків додаємо столову ложку цукру і доводимо до кипіння, як тільки з’являться перші бульбашки – відразу вимикаємо. З’єднуємо вершки з желатином з вершками з цукром, ретельно перемішуємо і вливаємо в сир.
Вимішуємо до однорідної маси.
Марлю або чисту ситцеве тканина змочуємо в прохолодній воді, вичавлюємо і устеляємо форму. Наверх виливаємо сирну масу, що вийшла, ставимо гніт і залишаємо в холодильній камері мінімум на 4 години, до повного застигання.
Далі акуратно виймаємо готову паску з форми, прибираємо марлю і прикрашаємо за бажанням. Приємного апетиту!
Святковий стіл на Великдень Сирна паска без яєць Сирна паска з вареним згущеним молоком Сирна паска з желатином Сирна паска зі згущеним молоком Страви на Великдень Царська сирна паска