Для любителів сирних десертів і ласунів хочу запропонувати чудовий простий рецепт сирної запіканки без яєць і сметани. Десерт виходить ніжним і соковитим, стане відмінним варіантом для святкового столу або сімейного сніданку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Апельсин – 0,5 шт.
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Сир – 200 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
- Манна крупа – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для змазування
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сухарі панірувальні – для посипання
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати сирну запіканку без яєць і сметани легко! Сир викладіть в чашу блендера, потім додайте кукурудзяний крохмаль, манну крупу, цукровий пісок і сіль. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані і додати до сухих інгредієнтів.
Закрийте кришку блендера і збийте до однорідної консистенції.
Підготуйте форму для випічки. Змастіть її невеликою кількістю рослинної олії, а потім присипте панірувальними сухарями і розподіліть їх по всій поверхні форми. Приготоване тісто викладіть в підготовлену форму і рівномірно розподіліть за допомогою силіконової лопатки.
Апельсин добре промийте під проточною водою, обсушити, а потім очистіть від шкірки. Очищений апельсин розділіть на часточки.
А потім акуратно видаліть всі пленочки і перегородки.
Підготовлений апельсин викладіть в чашу блендера, додайте необхідну кількість кукурудзяного крохмалю і цукрового піску.
Збийте до однорідної гладкої консистенції.
Вийшла апельсинову масу вилийте поверх сирного тіста, розподіливши по всій поверхні основи.
Форму поставте в заздалегідь розігріту духовку приблизно на 20 хвилин, випікайте при температурі 180 градусів. Готовність сирної запіканки перевірте дерев’яної шпажкою або зубочисткою. Акуратно вийміть форму з духовки і трохи остудіть.
Готову запіканку подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка без яєць Сирна запіканка з крохмалем Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з манкою як у дитячому садку Сирна запіканка класична в духовці