Рецептів сирної запіканки на манці дуже багато. І серед них знайти кращий – справжня удача. Представлений вашій увазі рецепт – один з таких щасливих випадків. Випічка виходить легкою, ніжною, в міру солодким, але при цьому дуже смачною.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сметана – 50 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Манна крупа – 6 ст. л.
  • Ванілін – 1 пакет
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як почати готувати сирну запіканку на манці? Родзинки замочити в окропі, через деякий час воду злити, висушити ізюм на паперовому рушнику.

До сиру додати цукор, яйця, сметану, ванільний цукор і сіль. Все ретельно перемішати до однорідності.

Потім додати в сирну масу манну крупу, соду і родзинки, ретельно вимісити тісто. Дати йому постояти близько 20 хвилин для розбухання манки.

Духовку розігріти до 180 градусів. Форму для випікання змастити вершковим маслом, присипати манкою.

Разбухшее тісто викласти в підготовлену форму, розрівняти. Зверху трохи посипати манкою.

Випікати сирну запіканку на манці в розігрітій духовці 40 хвилин до утворення апетитною скоринки. Потім вийняти запіканку з духовки, витягти з форми, дати трохи охолонути. За бажанням, готову випічку посипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з родзинками Сирна запіканка зі сметаною Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка на швидку руку Сирна запіканка як у садку