Пишна і смачна сирна запіканка – для багатьох улюблене блюдо з дитинства. Наша запіканка ідеально підходить для дитячого і дієтичного меню, адже ми готуємо її без борошна. Для запікання ми використовуємо мультиварку, яка ідеально пропечет запіканку і збереже всі корисні властивості. У складі знаходяться всього лише 4 інгредієнта, а результат перевершує всі очікування!


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Яйце – 4 шт.
  • Сир 1% – 400 гр.
  • Манна крупа – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Ванілін – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати сирну запіканку ПП без борошна? Для початку необхідно підготувати всі інгредієнти: сир вибираємо по суші, щоб запіканка не розтікалася в процесі готування. Цукор в рецепті можна замінити медом або інших підсолоджувачів на ваш смак.

Якщо сир зернистий, протираємо через сито, щоб він вийшов однорідної розсипчастої структури.

В глибоку миску перекладаємо сир і додаємо всі інгредієнти: яйця, цукор, манну крупу і ванілін.

За допомогою міксера збиваємо всі інгредієнти на середній швидкості 15 хвилин. Від того, як добре ми зіб’ємо тісто, буде залежати пишноту нашої запіканки. Спочатку тісто буде сухуватим, але після пари хвилин збивання воно стане більш вологим.

Тісто готове. Далі змащуємо чашу мультиварки вершковим маслом і включаємо режим «Підігрів», щоб чаша не була холодною. Через кілька хвилин за допомогою лопаточки перекладаємо тісто в миску і трохи розрівнюємо зверху. Закриваємо кришку мультиварки, включаємо режим «Випічка» на 60 хвилин.

Через годину мультиварка видасть звуковий сигнал, що означає – наша запіканка готова! Але, не поспішайте діставати її з чаші, вона ще зовсім м’яка і може деформуватися. Залиште її на 40-60 хвилин в мультиварці, потім акуратно переверніть запіканку на блюдо.

Готову рум’яну запіканку можна подавати до столу, вона відмінно поєднується зі сметаною, медом або будь-яким джемом. Приємного апетиту!

Сирна запіканка Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою в мультиварці Сирна запіканка на швидку руку