Пишні і яскраві пироги бувають не тільки на картинках. Сирна запіканка з гарбуза виходить саме такий і в домашніх умовах. Сир надає випічці ніжність і легкість, а гарбуз – незвичайність кольору і неповторний аромат. Така краса обов’язково порадує всю сім’ю.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Гарбуз – 1 кг
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Сир – 500 гр.
- Манна крупа – 130 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Сухарі панірувальні – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати сирну запіканку з гарбузом просто! Молоко виливаємо в сотейник, доводимо до кипіння. Потім потроху всипаємо манну крупу, постійно помішуючи, готуємо ще 5 хвилин.
Коли манка буде готова, накриваємо кришкою і залишаємо для загусання.
Гарбуз вимити, почистити, видалити насіння, м’якоть нарізати великими кубиками.
Викладаємо нарізаний гарбуз на сковороду і смажимо на олії близько 5 хвилин.
Гарбуз перекладаємо в глибоку ємність, даємо їй охолонути. Потім до гарбузі додаємо настоявшуюся манку, яйця, сир, цукор і сіль. Тісто ретельно вимішуємо.
Форму для запікання рясно змащуємо маслом і присипаємо панірувальними сухарями.
Викладіть у форму тісто, розрівняйте масу, зверху змастіть збитим яйцем.
Готуємо сирну запіканку з гарбузом в духовці півгодини, потім дістаємо її з духовки, даємо трохи охолонути. Подаємо ароматну випічку до столу зі згущеним молоком або сметаною!
Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з манкою в духовці Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка як у садку