Відмінна запіканка для сніданку або полуденку. Ніжний сирний смак прекрасно поєднується з соковитістю родзинок. Сподобається і дорослим, і дітям.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Манна крупа – 200 гр.
- Сир – 500 гр.
- Кефір – 300 мл
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Родзинки або Цукати – 100 гр.
- Сухарі панірувальні – 4 ст. л.
- Ванілін – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати сирну запіканку з манкою на кефірі? У підходящої посуді з’єднуємо манну крупу з кефіром, розмішуємо і залишаємо настоятися на тридцять хвилин.
Поки кефірно-манна суміш настоюється, в окремому посуді збиваємо вінчиком або міксером яйця з цукром. Вливаємо збиті яйця до размягчившейся манки.
В отриману суміш додаємо ваніль і сир. Рекомендується сир перед додаванням протерти через сито або пробити блендером – так запіканка вийде ніжніше. Добре вимішуємо міксером до однорідності.
В тісто, висипаємо родзинки з цукатами, перемішуємо.
Готуємо форму для випічки: добре змащуємо її маслом і обсипаємо панірувальними сухарями. Якщо використовуєте силіконову форму, нічим змащувати не потрібно.
Сирне тісто викладаємо в підготовлену форму і ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на сорок хвилин. Випікаємо до утворення рум’яної скоринки.
Рум’яну запіканку дістаємо з духовки і даємо повністю охолонути. Нарізаємо на порції і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Сирна запіканка Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка з манкою в духовці Сирна запіканка з манкою як у дитячому садку Сирна запіканка з родзинками Сирна запіканка з родзинками в духовці Сирна запіканка на швидку руку