Відмінні сирні маффіни з ягодами, які сподобаються всій родині. Соковиті і м’які, вони підійдуть до чаю або кави на десерт, а також в якості перекусу. Їх можна запропонувати дітям – тут і користь ягід, і поживність сиру. До речі, ягоди можна використовувати будь-які, які є в наявності. В тому числі і заморожені.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир – 200 гр.
  • Борошно – 70 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ягоди – 0.5 ст.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Лимонна цедра – 0.5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Кориця – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Приступимо до готування сирних мафінів з ягодами. Першим ділом підготуємо ягоди. Їх треба перебрати, промити і обсушити – зайва волога в тесті не потрібна. Якщо ви використовуєте заморожену сировину, то попереднє розморожування не вимагається, оскільки размороженном стані ніжні ягоди раздавятся на етапі змішування з тестом.

В миску викладаємо м’яке вершкове масло, розбиваємо яйце, висипаємо цукровий пісок і ванільний цукор. Міксером змішуємо всі компоненти, поки не вийде однорідна кремоподібна маса. Потім додаємо сир, лимонну цедру, сіль і корицю. Продовжуємо збивати міксером, знову домагаючись однорідності. В останню чергу просіваємо борошно разом з розпушувачем і висипаємо поверх сирної маси. Замішуємо тісто, досить густе по своїй консистенції. Якщо провести по поверхні тіста ложкою, залишиться чіткий слід. Висипаємо на тісто підготовлені ягоди і акуратно перемішуємо, намагаючись не передавити їх і в той же час рівномірно розподілити по всій масі.

Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Якщо форма силіконова, то змащувати її не потрібно. Можна також використовувати паперові капсули-кошики, встановивши їх у будь-яку форму. В таких «обгортках» готові маффіни виглядають дуже привабливо і мають завершений вигляд. Приготоване тісто розкладаємо по формах, заповнюючи на три чверті їх висоти – залишаємо трохи місця для підйому тесту.

Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форми з тістом поміщаємо на решітку і встановлюємо на середній рівень уже гарячої духовки. Випікаємо мафіни протягом тридцяти – тридцяти п’яти хвилин, поки вони добре не зарум’яняться. Готові кекси дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути прямо у формі, після чого витягуємо на сервірувальну тарілку. Даємо остаточно охолонути маффинам і подаємо їх до столу.

Приємного апетиту!

Кекси в паперових формочках Кекси з ягодами Лимонні мафіни Сирні кекси Сирні кекси в силіконових формочках