Сирно-шоколадний кекс завжди залишається у виграші серед безлічі сирною випічки. Він виходить пористим і в міру вологим. Готується такий кекс просто і добре зберігається більш тривалий час, ніж інша випічка. Випікаємо кекс у формі у вигляді кільця.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Ванілін – 1 пакет
- Сир – 400 гр.
- Какао-порошок – 40 гр.
- Кава розчинна – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 13 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 7 ст. л.
- Цукрова пудра – за смаком
Процес приготування:
Готувати сирно-шоколадний кекс просто! У посуд для замішування тіста розбийте яйця, насипте цукор звичайний і ванільний і віночком розітріть їх до білого кольору.
У чашці змішайте какао-порошок з розчинною кавою і розведіть все гарячою водою. Можете зварити міцну каву і в ньому розмішати какао-порошок.
Вказане в рецепті кількість сиру перетріть на сито і перекладіть його в яєчну суміш.
Потім у цю суміш покладіть розм’якшене в мікрохвильовці масло, перелийте кава з какао, і все добре перемішайте.
Потім насипте в отриману суміш просіяне через сито борошно і додайте розпушувач. Замісіть однорідне тісто.
Форму-кільце змастіть невеликою кількістю рослинного масла і акуратно викладіть в неї приготоване тісто. Поверхню тіста розрівняйте ложкою.
Випікайте кекс у духовці, розігрітій до 180°С, протягом 50 хвилин. Спечений сирно-шоколадний кекс остудіть, перекладіть на красиве блюдо, посипте цукровою пудрою і декорують за своїм смаком.
Заваріть ароматний чай і подайте до нього ваш чудовий десерт.
Приємного апетиту!
Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси з какао Сирні кекси Шоколадний кекс без молока Шоколадні кекси