Для небайдужих до сирної випічці пропонується вдалий рецепт приготування сирного кексу з грушею. Груша додасть кексу пористість і соковитість. Важливо добре пропекти ці вироби. Тісто замішуємо на ряжанці, борошно замінюємо манкою і випікаємо кекси в формочках для мафінів, хоча форма для випічки може бути будь-яка.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Манна крупа – 4 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сир – 150 гр.
  • Ряжанка – 100 мл
  • Груша – 2 шт.
  • Сода харчова (гашена) – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати сирний кекс з грушею? У посуд для замішування тіста розбийте яйце, насипте до нього розраховану кількість цукру і добре збийте вінчиком.

Потім в отриману масу покладіть сир і налийте ряжанку. Всі ці інгредієнти перемішайте.

Потім насипте манну крупу і додайте гашену оцтом соду. Ложкою або віночком замісіть тісто до однорідного стану.

Груші помийте і, видаливши серцевинки з насінням, наріжте на шматочки довільної форми та розмірів. Нарізані груші перекладіть тісто і ще раз перемішайте.

Приготоване тісто розкладіть по силіконових формах, заповнюючи їх на 2/3 об’єму.

Випікайте сирні кекси з грушею в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин. Приготовлені кекси остудіть, вийміть з формочок і можете подати до чаю.

Приємного чаювання!

Кекси Кекси без вершкового масла Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси в силіконових формочках Кекси з манкою Сирний кекс у духовці