Як часто холодними зимовими вечорами або в дощовий весняно-осінній період ми думаємо про те, як би хоч на кілька хвилин повернутися в літо? Адже зробити це так просто! Досить приготувати сирний кекс зі свіжими або замороженими ягодами. Так просто і так смачно. Ваша родина обов’язково скаже вам спасибі за подароване літній настрій.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 1.5 склянки
- Маргарин вершковий – 150 гр.
- Цукор-пісок – 1.5 склянки
- Яйце – 3 шт.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
- Сир – 0.5 кг
- Сметана – 100 гр.
- Ягоди заморожені – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати сирний кекс з ягодами. Одне яйце добре збиваємо з половиною склянки цукром.
Маргарин заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб він трохи підтанув. Розм’якшений маргарин, додаємо в яєчно-цукрову суміш, додаємо розпушувач, перемішуємо до однорідності.
Всипаємо потроху борошно, вимішуємо тісто. Тісто не повинно прилипати до рук. Ставимо його в холодильник на півгодини.
Поки тісто відпочиває в холодильнику, робимо начинку. Сир, 2 яйця, склянка цукру і сметану розтираємо до однорідного стану.
Форму для випікання змащуємо маслом, посипаємо борошном. Дістаємо тісто з холодильника, розподіляємо його по формі, формуючи низ і бортики нашого майбутнього кексу.
Сирну начинку заливаємо в середину форми.
Якщо будуть використовуватися заморожені ягоди, то заздалегідь розморожуємо їх. До ягід добавляем крохмаль.
Випікаємо підготовлене тісто при 180 градусах 20 хвилин, потім дістаємо, викладаємо ягоди по поверхні сирного кексу.
Випікаємо ще 30 хвилин при тій же температурі до зарум’янювання тесту. Дістаємо готовий кекс, даємо йому охолонути і можна подавати до столу. Але краще поставити кекс в холодильник на 4 години: так він стане ще більш ніжним і смачним.
Кекс на сметані в духовці Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси на маргарині Сирний кекс у духовці