Цей ніжний і сонячний десерт із сиру, печива і апельсина порадує вас і ваших близьких. Він буде альтернативою домашньої випічки в духовці, та й до того ж і корисним, так як сир залишається свіжим. Рецепт простий і швидкий і основний час витрачається на застигання торта.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Печиво – 200 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Сметана – 500 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Желатин харчовий – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Ванілін – 10 гр.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Мандарин – 2 шт.
  • Суміш для желе – 1 пакет
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Готувати сирний торт з печива з фруктами без випічки просто! Будь-яким способом подрібніть печиво в дрібну крихту. Подрібнене печиво пересипте в глибоку тарілку. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці і перелийте до печива. Потім масло з печивом ложкою добре перемішайте.

Для складання торта візьміть роз’ємну форму і її застеліть дно шматочком паперу для випічки. В цю форму перекладіть крихти з печива і рукою її добре утрамбуйте. Форму поставте в холодильник.

Замочіть у воді потрібну кількість желатину. В інший посуд покладіть сир, додайте до нього сметану, цукор звичайний і ванільний і ложкою або міксером перемішайте до однорідного стану.

До цього сметанно-творожному крему додайте сік 1 апельсина. Желатин на невеликому вогні підігрійте і добре перемішайте до його повного розчинення, а потім перелийте до крему. Крем з апельсиновим соком і желатином ще раз розмішайте міксером.

Приготований сметанно-сирний крем вилийте у форму з печивом. Потім торт поставте в холодильник на 2 години, щоб желатин схопився. Пакетик желе для торту пересипте в чашку, додати до нього сік 2 мандаринів і долийте воду, щоб кількість рідини відповідало зазначеним на пакетику від желе. Потім желе поваріть на маленькому вогні протягом 20 секунд і охолодіть.

Застигле желе ложкою перекладіть на сирний шар торта і рівномірно розподіліть його по поверхні. Трохи желе залиште.

Другий апельсин розрізати на дольки і красиво розкладіть їх поверх торта. Апельсин залийте іншим мандариновим желе. Торт поставте в холодильник ще на 4-5 годин. Потім зніміть з торта роз’ємне кільце. Щоб воно знялося акуратно, прогрійте трохи боки форми феном. Сирний торт з печива з фруктами перекладіть на красиве блюдо і подайте до столу.

Їжте на здоров’я!

Торти