Торт з печива з сиром і желатином буде у вас альтернативою класичної домашньої випічки. Такий чудовий десерт для святкового столу можна приготувати і без духовки і екзотичних продуктів.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Печиво – 300 гр.
- Сир – 300 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сметана – 200 мл
- Желатин харчовий – 35 гр.
- Вишня – 300 гр.
- Цукор-пісок – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати торт з печива без випічки з сиром і желатином? Спочатку замочуємо желатин згідно інструкції на упаковці.
Печиво подрібнюємо в крихту з допомогою блендера, м’ясорубки або просто качалкою в пакеті.
В мікрохвильовці або на водяній бані розтоплюємо вершкове масло, тільки не кип’ятимо його.
В чашу блендера до крихти з печива переливаємо розтоплене масло, додаємо 2 ложки сметани і все перемішуємо, щоб вийшла в’язка маса, але не рідка.
Отриману масу викладаємо в роз’ємну форму, застелену шматочком харчової плівки, і ложкою або рукою її ущільнюємо. Форму з печивом ставимо на деякий час в холодильник.
Потім в чаші блендера подрібнюємо сир. Його можна перетерти через сито.
В окремій мисочці з допомогою міксера збиваємо сметану з додаванням цукру. Цукор додаємо по своєму смаку. Збиваємо до стану, схожого на суфле.
Збиту сметану перекладаємо до подрібненого сиру і розмішуємо.
До отриманої масі переливаємо розчинений желатин. Сухий желатин до сирної маси не додавайте, так як торт не застигне. Сир з желатином ще раз перемішуємо.
Сирну масу перелити в форму до печива і ставимо назад в холодильник, щоб вона застигла.
Заморожену вишню (якщо немає свіжої) розморожуємо і видаляємо кісточки.
Потім ягоди кладемо в каструлю, наливаємо до них склянку води, по своєму смаку додаємо цукор і варимо на маленькому вогні 10 хвилин.
Потім вишні виймаємо з сиропу і красиво укладаємо поверх застиглого сирного коржа.
До вишневого сиропу додаємо желатин в кількості згідно інструкції і розмішуємо до повного розчинення. Акуратно перелити вишневий сироп з желатином поверх торта.
Торт ще на 30 хвилин ставимо в холодильник, щоб застиг вишневий шар. Потім знімаємо з торта форму, перекладаємо десерт на плоске блюдо і подаємо до столу.
Їжте на здоров’я!
Торти