Терті огірки, заготовлені на зиму за цим рецептом, в точності за смаком нагадують бочкові. Такий спосіб допомагає утилізувати занадто великі, непоказні або частково механічно пошкоджені плоди. Такий метод засолювання ще називається «огірки в огірках», оскільки всередину кладуть парочку цілих плодів.
Інгредієнти: на 1 л.
- Огірки – 1 кг
- Листя чорної смородини – 1 – 2 шт.
- Листя малини – 1 – 2 шт.
- Листя яблуні – 1 – 2 шт.
- Виноградне листя – 1 – 2 шт.
- Листя хрону – 1 – 2 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Кріп – 1 пучок
- Часник – 1 головка
Процес приготування:
Як почати готувати терті огірки на зиму? Всю зелень з листям ретельно вимити.
Розділити на часточки і очистити часник. При бажанні можна додати 10 ягід винограду.
Всі огірки, які необхідно утилізувати, потрібно ретельно вимити. Не знімаючи шкірки, натерти плоди на крупній тертці у велику каструлю.
Натерту огіркову масу зважити. Взяти сіль із пропорції 1 ст. л. солі з гіркою на 1 л протертої маси.
Додати сіль в огірки і дати постояти, щоб виступив сік.
Банку простерилізувати, на дно викласти листя чорної смородини, малини, яблуні. Зверху покласти частину часнику і пару виноградин.
На зелень викласти горизонтально дрібні цілі міцні огірки.
Поверх огірків викласти масу з тертих огірків разом з соком. Добре утрамбувати, щоб усюди потрапив сік.
Накрити шаром цілих огірків.
Покласти поверх огірків кріп, листя хрону, залишки інших листя і зубчики часнику.
Зверху все накрити знову масою з тертих огірків. Ретельно утрамбувати все і зверху налити соку.
Закрити банки капроновими кришками. Зберігати заготовку в холодильнику або льосі.
Пробувати можна через 3-4 тижні. Відкриту банку огірків необхідно з’їсти протягом 2-3 днів, щоб вони не встигли скиснути.
Приємного апетиту!
Салат з огірків з часником на зиму Салат з огірків пальчики оближеш Салат з переросли огірків на зиму Салати без цибулі на зиму Салати на зиму Салати у власному соку на зиму