корж з пісочного тіста викладається чорниця з цукром і крохмалем. Потім все посипається залишилася від тесту крихтою і запікається в духовці протягом півгодини.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Вода – 1 ст. л.
- Для начинки: –
- Чорниця – 500 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати тертий пиріг з чорницею просто! В окрему ємність відправляємо розм’якшене вершкове масло і насипаємо цукровий пісок.
Слідом додаємо просіяне через сито борошно.
Перетираємо вміст в крихту. Робимо це за допомогою міксера, ложкою або руками. Отсыпаем близько ¼ вийшла крихти. Вона знадобиться нам для посипання.
У більшу частину додаємо столову ложку питної води і замішуємо тісто. Далем це швидко, формуючи кулю.
Викладаємо готове тісто викладаємо у форму для запікання діаметром 26 см і ліпимо бортики приблизно 2 см у висоту. З допомогою виделки робимо проколи на поверхню, щоб корж не здувся в процесі запікання.
Накриваємо основу харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 40 хв. Розігріваємо духовку до 225оС і випікаємо корж протягом 5-7 хвилин.
При використанні замороженої чорниці, заздалегідь дістаємо її з морозильної камери і даємо розтанути. Змішуємо ягоди з цукровим піском, крохмалем і перекладаємо в пісочну основу.
Рівномірно посипаємо пиріг зверху залишилася від приготування тіста крихтою.
Відправляємо в духовку на 25-30 хвилин при температурі 225оС. Даємо готовому виробу повністю охолонути, не виймаючи з форми.
Готовий пиріг розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Пиріг з замороженої чорниці Пиріг з чорницею з пісочного тіста Пироги