Пиріг з полуницею, прикрашений желе, приймає особливо святковий вигляд: глянцеві ягоди виглядають дуже апетитно. Сирна начинка відмінно поєднується з ягодами і розсипчастою пісочної основою – таку комбінацію можна назвати класичною. Для приготування заливки можна купити готову суміш для желе – вона продається повсюдно в будь-якому магазині.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 200 гр.
  • Яйце (для тесту) – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Цукор-пісок (для тіста) – 2,5 ст. ложки
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Вершки 33% – 200 мл
  • Полуничне желе – 2 пакета
  • Вода – 500 мл
  • Цукор-пісок (для желе) – 2 ст. л.
  • Полуниця – 600 гр.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Для начинки: –
  • Яйце – 4 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 40 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сир 9% – 500 гр.

Процес приготування:

Для приготування сирного пирога з полуницею та желе розм’якшене вершкове масло викладаємо в миску, додаємо цукровий пісок, ванільний цукор, розбиваємо яйце, ретельно перемішуємо. Далі просіваємо борошно разом з розпушувачем і висипаємо її в яєчно-масляну суміш. Швидко замішуємо руками тісто. Маса виходить м’яким, але добре тримає форму, до рук не липне.

Дно і краї рознімної форми для випічки пирога змащуємо невеликою кількістю рослинного масла без запаху. Якщо форма силіконова, можна і не змащувати. Пісочне тісто розподіляємо руками за формою, по краях робимо бортики. Основа для пирога готова.

Далі готуємо сирну начинку. У миску викладаємо сир, розбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок, ванільний цукор, кукурудзяний крохмаль і вливаємо вершки.

Заглибним блендером пробиваємо всі інгредієнти до отримання однорідної маси і повного розчинення цукрових кристаликів. На пісочну заготівлю виливаємо приготовану сирну масу, вирівнюємо її ложкою.

Духовку завчасно розігріваємо до температури 185 градусів. Форму з пісочної основою і сирною начинкою ставимо на середній рівень уже гарячої духовки і випікаємо протягом п’ятдесяти-шістдесяти хвилин. До кінця випікання начинка придбає золотистий кремовий відтінок. Готовий виріб дістаємо з духовки і даємо йому повністю охолонути.

Полуницю промиваємо в прохолодній воді, чашолистки видаляємо, добре обсушуємо ягоди на рушник від зайвої вологи. Підготовлені ягоди розкладаємо на поверхні остиглого пирога.

Для приготування желе в сотейник вливаємо воду в зазначеній кількості, додаємо цукровий пісок і вміст пакетів суміші для желе. Віночком збиваємо до однорідності і доводимо до кипіння. Варимо на маленькому вогні протягом однієї хвилини. Знімаємо суміш з плити і охолодити до теплої температури.

Виливаємо желе на поверхню пирога – маса заповнить порожнечі між полуницею та сформує рівний прозорий шар. Ставимо сформований пиріг в холодильник на годину, щоб желе застигло.

Остиглий пиріг звільняємо від форми і перекладаємо на сервірувальне блюдо. Розрізаємо випічку на порції і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Пиріг з замороженою полуницею Пиріг з полуницею Пиріг з полуницею в духовці Пиріг з полуницею з пісочного тіста Пироги