Ревінь чудово підходить для варіння варення, достатньо підібрати до нього який-небудь солодкий фрукт у пару, наприклад, апельсин. Таке варення, безумовно, поступається по популярності традиційним малинового або полуничній, зате у вас вийде дуже незвичайна заготовка, яка порадує вас своїм смаком.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Ревінь – 500 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 550 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з ревеню з апельсином на зиму. Для початку підготуйте стебла ревеню. Очистіть їх від зовнішнього жорсткого шару, потім наріжте їх кубиками товщиною по сантиметру. Перекладіть ревінь в каструлю, де буде готуватися варення, посипте його цукром. Враховуючи кислий смак ревеню, цукру можна взяти більше, якщо ви хочете отримати більш солодкий смак варення.

Апельсин очистіть від шкірки і наріжте його кубиками.

Покладіть нарізаний апельсин до ревеню, на дрібній тертці натріть трохи цедри апельсина, перемішайте. Залиште масу на 10 хвилин, щоб виділився сік.

Поставте варення на плиту, варіть до кипіння, постійно перемішуючи дерев’яною лопаткою. Дайте варенню добре покипіти 1-2 хвилини і зніміть з вогню. Коли варення трохи охолоне, знову поставте його на повільний вогонь і проварити ще 10-15 хвилин.

Варення готове до вживання відразу. Якщо ви хочете зберегти його на зиму, то розкладіть його в сухі стерилізовані банки і закатайте металевими кришками.

Приємного апетиту!

Варенье Ревінь на зиму Страви з ревеню