Один з найбільш простих і швидких рецептів тіста для пиріжків. Без дріжджів і яєць. Кількості тесту вистачить, щоб спекти приблизно 10 штук невеликого розміру. Начинку з таким тестом можна використовувати будь-яку. Пиріжки виходять дуже ніжні.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Сметана – 150 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – пучок
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування тіста без дріжджів на сметані для пиріжків. Борошно обов’язково потрібно просіяти.
Потім змішати її з розпушувачем для тесту.
Змішайте в окремому посуді масло і сметану.
Туди ж додайте сіль і цукор. Якщо потрібно прісне тісто, то не додавайте цукор. Вершкове масло має бути дуже м’яким. За бажанням, ви можете замінити його рослинним без запаху.
Добре все розмішайте до однорідної текстури.
Потім порціями всипайте борошно. Спочатку використовуйте лопатку, щоб замішувати тісто.
Коли вся мука буде висипана, приступайте до замішування руками. Точна кількість борошна залежить від її якості. Тому приблизно 30 гр. можна досипати, якщо тісто дуже липке. Регулюйте це на етапі замішування руками.
Тісто у результаті повинно вийти м’яким і не прилипати до рук. Потім накрийте його плівкою і залиште полежати на 10-15 хвилин.
Далі розкачайте з тіста ковбаску. Її зручно різати на частини для подальшого приготування пиріжків.
Тісто без яєць для пиріжків на сковороді Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків без дріжджів Тісто для пиріжків без яєць і дріжджів Тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків з картоплею Тісто для смажених пиріжків на сковороді Тісто на сметані для пиріжків