Якщо ви любите пиріжки з тоненьким шаром тіста і не хочете возитися з дріжджами, то цей рецепт для вас. Ми будемо використовувати мінімум інгредієнтів, головний з яких – окріп. Так, так – просто окріп.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Масло рослинне – 125 мл
  • Окріп – 125 мл
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як почати готувати тісто без дріжджів на воді для смаження пиріжків на сковорідці? Для початку відміряємо всі інгредієнти, щоб в процесі приготування тіста не втрачати час.

Потім просіваємо борошно, додаємо в неї розпушувач і добре перемішуємо.

В глибоку миску виливаємо соняшникову олію і крутий окріп. Солимо і змішуємо.

Поки суміш рідких продуктів не встигла охолонути, всипаємо в неї борошно з розпушувачем. Починаємо перемішувати віночком, так як вода ще гаряча.

Коли тісто трохи охолоне і почне збиратися в грудку, викладаємо його на дошку для розкочування або стіл і вимішуємо руками. Якщо у вас є в наявності міксер з насадкою гак, то весь процес вимішування можна провести в ньому.

Ось таке тісто має вийти у нас. Загортаємо його в харчову плівку і кладемо його «дійти» на 20-25 хвилин.

Ось і все. Наше тісто готове. Тепер можна приступити до його розкочування і формування пиріжків. Нагадаю, що це тісто дуже еластичне і розкочується в тонкі пласти. Приємного апетиту!

Пісне тісто для пиріжків Тісто без яєць для пиріжків на сковороді Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків без дріжджів Тісто для пиріжків в маслі Тісто для смажених пиріжків на сковороді