Якщо ви любите пиріжки з тоненьким шаром тіста і не хочете возитися з дріжджами, то цей рецепт для вас. Ми будемо використовувати мінімум інгредієнтів, головний з яких – окріп. Так, так – просто окріп.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Масло рослинне – 125 мл
- Окріп – 125 мл
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як почати готувати тісто без дріжджів на воді для смаження пиріжків на сковорідці? Для початку відміряємо всі інгредієнти, щоб в процесі приготування тіста не втрачати час.
Потім просіваємо борошно, додаємо в неї розпушувач і добре перемішуємо.
В глибоку миску виливаємо соняшникову олію і крутий окріп. Солимо і змішуємо.
Поки суміш рідких продуктів не встигла охолонути, всипаємо в неї борошно з розпушувачем. Починаємо перемішувати віночком, так як вода ще гаряча.
Коли тісто трохи охолоне і почне збиратися в грудку, викладаємо його на дошку для розкочування або стіл і вимішуємо руками. Якщо у вас є в наявності міксер з насадкою гак, то весь процес вимішування можна провести в ньому.
Ось таке тісто має вийти у нас. Загортаємо його в харчову плівку і кладемо його «дійти» на 20-25 хвилин.
Ось і все. Наше тісто готове. Тепер можна приступити до його розкочування і формування пиріжків. Нагадаю, що це тісто дуже еластичне і розкочується в тонкі пласти. Приємного апетиту!
Пісне тісто для пиріжків Тісто без яєць для пиріжків на сковороді Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків без дріжджів Тісто для пиріжків в маслі Тісто для смажених пиріжків на сковороді