Завдяки тонкому тесту чебуреки можна робити великих і дуже великих розмірів, вони встигають добре просмажиться за невелику кількість часу. А тісто для чебуреків, замішане на кефірі, довго залишається м’яким і не черствіє після охолодження.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Кефір – 0,5 склянки
- Горілка – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування тіста для чебуреків на кефірі без яйця? Кефір підігрійте до кімнатної температури. Влийте його в миску, додайте горілку, сіль і пару столових ложок борошна, почніть замішувати тісто.
Додавайте борошно поступово і кожен раз добре перемішуйте тісто. Це потрібно для того, щоб контролювати консистенцію тіста і не зробити його занадто тугим.
Потім вимішуйте тісто руками 10-15 хвилин, поки воно не стане легко відлипати від рук.
Готовому тісту дайте відпочити 20-25 хвилин.
Після цього можна приступати до розкочування і ліпленні чебуреків.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для чебуреків з бульбашками як в чебуречній Тісто для чебуреків з горілкою як в чебуречній з бульбашками Тісто для чебуреків на кефірі Хрустке тісто для чебуреків пузырчатое