Еластичне, смачне тісто для чебуреків краще всього готувати на окропі. Так тісто краще склеюється, легко розкочується і не розпадається під час готування. Чебуреки виходять чудо, а на смак – просто смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Вода – 210 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Горілка – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Щоб приготувати тісто для чебуреків як в чебуречній з бульбашками на окропі, борошно просіваємо через ситечко. Це потрібно, щоб наповнити її киснем і позбутися від великих грудок. Так тісто вийде з приємними хрусткими бульбашками.

Воду доводимо до кипіння, заливаємо їй борошно, додаємо сіль, цукор, яйце, горілку і рослинне масло. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.

Продовжуємо еластичне тісто вимішувати руками. Заважаємо близько 10 хвилин, після цього накриваємо його рушником або плівкою, щоб тісто не висохло, і залишаємо на 20 хв. постояти. За цей час тісто стане більш пластичним, його буде легко розгортати.

Тісто готове! Можна приступати до начинки для чебуреків! Приємного апетиту!

Заварне тісто для чебуреків на окропі Тісто для чебуреків Тісто для чебуреків без дріжджів Тісто для чебуреків з м'ясом Хрустке тісто для чебуреків з горілкою Хрустке тісто для чебуреків пузырчатое