Смачне тісто для кыстыбый можна приготувати на воді, а щоб воно вийшло більш ситним, додамо в нього трохи рослинного масла. Щільне, еластичне тісто не доставить турбот і страва вийде смачні і поживним!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 300 – 350 гр.
- Вода – 150 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати тісто для кыстыбый на воді. Просіваємо борошно пшеничне з допомогою ситечка, щоб збагатити його киснем і зробити тісто більш ніжним і повітряним.
Розчиняємо у воді сіль та цукровий пісок.
Додаємо рослинне масло.
Засипаємо борошно невеликими порціями, постійно помішуючи, щоб тісто вийшло однорідним.
Викладаємо тісто на стіл і продовжуємо вимішувати руками ще 5-7 хв. Так воно стане еластичним і його буде просто розкачати.
Залишаємо тісто настоятися на 20 хв., а щоб верх не підсох накриваємо його плівкою або рушником.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для кыстыбый Тісто для кыстыбый з картоплею