Прикро, коли в тарілці з пельменями або варениками начинка і тісто окремо. У цьому рецепті продукти підібрані в такому співвідношенні, що пельмені залишаться цілими і симпатичними. Замішуємо тісто на гарячій воді з додаванням рослинної олії. Рецепт нескладний і під силу і молодим господаркам.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 650 гр.
  • Вода – 190 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати тісто для пельменів і вареників, які не розварюються легко! Спочатку підготуйте в зазначеній кількості всі продукти для замісу тесту.

В окремий посуд просійте на ситі пшеничне борошно. Один склянку просіяного борошна відніміть, а решту пересипте в посуд для замішування тіста.

До борошні насипте сіль і розбийте 2 яйця.

Ці інгредієнти ложкою трохи перемішайте.

Добре нагрійте воду і змішайте її в окремій чашці з рослинним маслом. Цю суміш перелийте до борошна.

Потім ложкою тісто відразу добре перемішайте.

Потім тісто, коли ложкою буде важко перемішувати, перекладіть на посипану борошном робочу поверхню.

Продовжите заміс тіста, додавши до нього решту борошно. Вимішуйте тісто до однорідного і гладкого стану і поки не буде прилипати до долонь.

Замішане тісто скачайте в колобок.

Потім помістіть його в пакет або прикрийте тарілкою і залиште на 20 хвилин для відпочинку. За цей час підготуйте начинку і можете приступати до ліплення пельменів або вареників.

Готуйте із задоволенням!

Тісто для вареників на воді з яйцями Тісто для пельменів Тісто для пельменів без яєць Тісто для пельменів на воді з яйцями Тісто для пельменів на воді і борошні Тісто для пельменів на воді, борошні і яйцях