Якщо ви любитель пельменів, то напевно замислювалися над приготуванням гарного тесту. Хто б міг подумати, що рецепт ідеальної основи міг складатися всього з двох інгредієнтів! Саме цей варіант користується великою популярністю у господинь. Все тому, що тісто виходить м’яке і податливе. Підходить як для пельменів, так і для вареників.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кефір – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 300 – 350 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування тіста для пельменів на кефірі без яєць? Почніть процес з кефіру. Підігрійте його в каструльці до 35 градусів. Температуру легко впізнати навіть без градусника. Опустіть палець в рідину. Якщо температура комфортна, кефір не дуже холодний і не гарячий, то пора знімати з вогню.

По частинах додайте кефір просіяне пшеничне борошно. Після сита вона стає більш легкою і повітряної. Не сипте відразу всю або великими порціями!

По мірі додавання борошна помішуйте тісто круговими рухами виделкою або ложкою. Продовжуйте, поки не высыпите більшу частину борошна. Коли тісто стане густим, і використовувати ложку стане непрактично, переходите до замішування на столі.

Добре вимішуйте тісто на поверхні столу. Поступово підсипати борошно, поки тісто не перестане липнути до рук. При цьому воно не повинно бути тугим. Тому, перш ніж додати нову порцію сухого інгредієнта, ретельно розімніть тісто. Замотайте тісто в поліетиленовий пакет або накрийте чистим сухим рушником. Дайте відпочити.

Через 40 хвилин його можна використовувати за призначенням. Тісто виходить міцним і щільним. Воно підходить як для миттєвого використання, так і для заморожування.

Приємною готування!

Тісто для пельменів Тісто для пельменів без рослинної олії Тісто для пельменів без яєць Тісто для пельменів і вареників Тісто для пельменів на кефірі