Тісто для пельменів, замішане просто на борошні і воді без яйця, завжди виходить досить пластичним і зручним в роботі. Пельмені з таким тестом зберігають цілісність при варінні і їх можна заморожувати. Для еластичності додається в тісто трохи рослинного масла. Такий рецепт замісу тіста підходить для пісних або дієтичних пельменів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати тісто для пельменів на воді без яєць? У посуд для замішування тіста налийте кип’ячену і охолоджену до домашньої температури воду. Розчиніть у воді сіль.

У воду просійте через сито 1/3 потрібного кількості борошна вищого сорту.

Борошно з водою добре перемішайте ложкою, щоб не було грудочок борошна.

Потім трьома порціями насипайте до тесту через сито решту борошно.

вимішуйте Тісто відразу ложкою.

Коли тісто забере всю муку, перекладіть його на будь-яку робочу поверхню, присипавши її борошном.

Налийте до тесту дві ложки рослинної олії і руками тісто добре вимісити. Воно не повинно прилипати до долонь.

Замішане тісто скачайте в колобок, прикрийте серветкою і залиште на 20 хвилин для відпочинку. За цей час підготуйте начинку і можете приступати до ліплення пельменів.

Смачних і вдалих страв!

Еластичне тісто для пельменів Тісто для пельменів Тісто для пельменів без яєць Тісто для пельменів з рослинним маслом Тісто для пельменів і вареників Тісто для пельменів на воді Тісто для пельменів на воді без яєць