Рецептів тесту для домашніх пельменів дуже багато. Але тісто на кефірі з кропом точно не залишить нікого байдужим. Воно не тільки надзвичайно смачна, але і радує око красою. Обов’язково пробуйте повторити вдома!


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Почнемо готувати тісто для пельменів на кефірі з кропом. Підготуйте кріп. Добре промийте його і обсушіть паперовим рушником. Обріжте тверді стебла і дрібно нарубаєте тонкі гілочки.

Вінчиком або виделкою збийте яйце. До нього додайте щіпку солі, краще всього підійде дрібна. Туди ж відправте порцію просіяної соди і кефір кімнатної температури. Інтенсивно перемішайте і залиште на 15 хвилин. Додайте у в’язку кисломолочну масу кріп і перемішайте.

В цей час візьміть глибоку миску і просійте в неї борошно. Цей процес наповнить борошно повітрям і тісто буде легким і податливим.

Частинами не поспішаючи додайте в масу підготовлену пшеничне борошно. Замішуйте тісто руками м’якими рухами.

Накрийте миску рушником і залиште м’яке пластичне тісто на 20 хвилин.

Ніжна основа для пельменів готова!

Еластичне тісто для пельменів Тісто в домашніх умовах Тісто для пельменів Тісто для пельменів без рослинної олії Тісто для пельменів з яйцем Тісто для пельменів і вареників Тісто для пельменів на кефірі