Тісто для пельменів на кефірі з яйцем – перевірений рецепт для приготування ідеального страви! Смачне, еластичне, дуже ситна, з ним ваші пельмені стануть ще апетитніше! Швидкий спосіб нагодувати всю сім’ю!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Кефір – 200 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати тісто для пельменів на кефірі з яйцем? Борошно просіваємо з допомогою ситечка.
Додаємо до неї сіль і перемішуємо.
Кефір підігріваємо на плиті до температури 30-40 градусів і виливаємо його в ємність з борошном.
Додаємо яйце і рослинне масло.
Все ретельно перемішуємо лопаткою, поки маса не стане однорідною і не загусне.
Потім стіл посипаємо борошном, також посипаємо долоні і вимішуємо тісто 10 хв, щоб воно стало еластичним.
Даємо тісту відпочити 10 хв. під харчовою плівкою.
Приємного апетиту!
Тісто для пельменів Тісто для пельменів без яєць Тісто для пельменів з яйцями і рослинним маслом Тісто для пельменів і вареників