Тісто для пельменів на кефірі з яйцем – перевірений рецепт для приготування ідеального страви! Смачне, еластичне, дуже ситна, з ним ваші пельмені стануть ще апетитніше! Швидкий спосіб нагодувати всю сім’ю!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Кефір – 200 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати тісто для пельменів на кефірі з яйцем? Борошно просіваємо з допомогою ситечка.

Додаємо до неї сіль і перемішуємо.

Кефір підігріваємо на плиті до температури 30-40 градусів і виливаємо його в ємність з борошном.

Додаємо яйце і рослинне масло.

Все ретельно перемішуємо лопаткою, поки маса не стане однорідною і не загусне.

Потім стіл посипаємо борошном, також посипаємо долоні і вимішуємо тісто 10 хв, щоб воно стало еластичним.

Даємо тісту відпочити 10 хв. під харчовою плівкою.

Приємного апетиту!

Тісто для пельменів Тісто для пельменів без яєць Тісто для пельменів з яйцями і рослинним маслом Тісто для пельменів і вареників