Тісто для пельменів на окропі і з яйцем виходить дуже еластичним і якісним. Його легко розгортати, воно не рветься, і начинка у нього не вивалюється. Ідеальні пельмені з таким тісто приготувати просто і швидко!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Вода – 1 склянка
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати тісто для пельменів на окропі з яйцем і рослинним маслом. Беремо глибоку миску і з’єднуємо в неї яйце, рослинне масло і сіль.
Все добре перемішуємо.
Борошно просіваємо з допомогою ситечка і додаємо її в яєчну масу.
Воду доводимо до кипіння і вливаємо її в тісто.
Масу розмішуємо виделкою, продовжуємо заважати, не зупиняючись, 2-3 хв., щоб вода добре з’єдналася з борошном.
Коли тісто стане еластичним, викладаємо його на стіл, присипаний борошном.
Продовжуємо вимішувати руками 5-7 хв.
Готове тісто накриваємо рушником, щоб верх не покрився сухою плівкою, і даємо йому повністю охолонути.
Тісто готове, можна приступати до начинки! Приємного апетиту!
Еластичне тісто для пельменів на воді з яйцями Заварне тісто для пельменів і вареників Заварне тісто для пельменів на окропі Тісто для пельменів і вареників Тісто для пельменів на 1 кг фаршу Тісто для пельменів на воді Тісто для пельменів на воді, борошні і яйцях