Тісто для пельменів на окропі і з яйцем виходить дуже еластичним і якісним. Його легко розгортати, воно не рветься, і начинка у нього не вивалюється. Ідеальні пельмені з таким тісто приготувати просто і швидко!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати тісто для пельменів на окропі з яйцем і рослинним маслом. Беремо глибоку миску і з’єднуємо в неї яйце, рослинне масло і сіль.

Все добре перемішуємо.

Борошно просіваємо з допомогою ситечка і додаємо її в яєчну масу.

Воду доводимо до кипіння і вливаємо її в тісто.

Масу розмішуємо виделкою, продовжуємо заважати, не зупиняючись, 2-3 хв., щоб вода добре з’єдналася з борошном.

Коли тісто стане еластичним, викладаємо його на стіл, присипаний борошном.

Продовжуємо вимішувати руками 5-7 хв.

Готове тісто накриваємо рушником, щоб верх не покрився сухою плівкою, і даємо йому повністю охолонути.

Тісто готове, можна приступати до начинки! Приємного апетиту!

Еластичне тісто для пельменів на воді з яйцями Заварне тісто для пельменів і вареників Заварне тісто для пельменів на окропі Тісто для пельменів і вареників Тісто для пельменів на 1 кг фаршу Тісто для пельменів на воді Тісто для пельменів на воді, борошні і яйцях