Тісто для піци на основі кислого молока або кисляку виходить особливо ніжним. Готується воно без дріжджів і при запіканні стає м’яким і одночасно хрустким. Важливо, щоб молоко було не перекислим, інакше зіпсуєте піцу.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко кисле – 1 склянка
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати тісто для піци на кислому молоці легко! Кисле молоко трохи підігрійте в мікрохвильовці або потримайте при домашньої температурі, щоб було просто теплим. Перелийте його в посуд для замішування тіста.
Потім в тепле кисле молоко розбийте три яйця.
Насипте вказане в рецепті кількість цукру, солі та соди. Соду погасити оцтом не треба, вона загаситься в кислому молоці і зробить тісто повітряним.
Пшеничне борошно просійте на сито і пересипте до рідких інгредієнтів.
З допомогою виделки або віночка замісіть тісто до однорідного стану. Воно повинно консистенції бути як тісто для оладок.
Деко для випічки піци змастіть рослинною олією.
Замішане тісто вилийте на деко і розподіліть по поверхні рівномірним шаром.
Будь-яким варіантом викладіть на тісто підготовлену начинку і можете запікати піцу.
Вдалою і смачної випічки!
Бездріжджове тісто для піци на молоці та яйцях Бездріжджове тісто на молоці для піци Тісто для піци Тісто для піци без дріжджів Тісто для піци без дріжджів як у піцерії Тісто для піци на молоці Швидке тісто для піци на сухих дріжджах