Тісто для піци за даним рецептом має виражену щільну кірочку і пористий м’якуш. При запіканні дуже важливо не тримати виріб довго в духовці, інакше основа буде жорсткою, та й сама начинка, швидше за все, пересушена. Заздалегідь розігріваємо духовку до високої температури в 200-210 градусів, а піцу поміщаємо на середньо-нижній рівень. Тісто встигне швидко запектися до готовності і не пересохнути, і поверхнева начинка залишиться соковитою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вода – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 400 – 450 гр.
  • Свіжі дріжджі – 25 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Масло оливкове – 20 мл

Процес приготування:

Готувати тісто для піци на свіжих дріжджах просто! Воду в зазначеній кількості нагріваємо до теплого стану. Температура рідини повинна бути орієнтовно тридцять п’ять-сорок градусів. Поміщаємо воду в миску і додаємо живі дріжджі.

Розмішуємо дріжджі з водою до повної однорідності. Вводимо в отриману суміш сіль та цукровий пісок, розчиняємо їх.

Наступним кроком вливаємо олію. Звичайно, можна використовувати і рослинна рафінована, але саме оливкова надає тісту традиційні італійські смакові нотки. Перемішуємо всі разом.

Борошно просіваємо через дрібне сито прямо в миску з рідкими інгредієнтами. Можна знехтувати просіюванням, це зекономить час. Але все ж цей крок додає додатковий повітря тесту, і воно виходить більш пористим.

Після додавання борошна починаємо замішувати тісто. Спочатку заважаємо ложкою і потім переходимо на ручну роботу.

Вимішуємо масу п’ять-шість хвилин, щоб вона повністю перестала липнути до рук і робочої поверхні.

Скачуємо приготоване тісто в кулю і покласти його в миску. Накриваємо чистим рушником і ставимо в тепле місце. Через годину тісто підніметься в півтора-два рази і стане ноздреватым на зрізі.

Злегка обминаємо тісто і розділяємо його на потрібну кількість частин. З приготованого кількості тіста виходять три невеликих піци або дві великих.

Розкачуємо кожну на присипаної борошном поверхні в тонкий пласт.

Укладаємо розкачане тісто на змазаним маслом деко і зверху розміщуємо заплановану начинку. Випікаємо піцу на такому тесті в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин. Деко бажано розміщувати на середньо-нижньому рівні при режимі нагріву «верх-низ».

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для піци Тісто в домашніх умовах Тісто для класичної італійської піци Тонке тісто для піци на воді як у піцерії Швидке тісто для піци на сухих дріжджах