Коли ви обмежені у часі, чи ні всіх продуктів для класичної італійської піци, можете приготувати її на бездрожжевом тесті, замешанном на воді і яйцях. В тісто додається розпушувач або гашена оцтом сода. Таке тісто готується швидко і просто. Основа піци буде тонкої і хрусткою.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 0.5 склянки
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати тісто для піци на воді і яйцях? В зручну для замісу тіста посуд розбийте яйце і насипте сіль і цукор.

Потім налийте потрібну кількість рослинної олії і з допомогою віночка ці інгредієнти добре перемішайте.

Потім налийте трохи підігріту воду і ще раз перемішайте.

Пшеничне борошно просійте на сито прямо на робочу поверхню столу. Насипте до неї розпушувач і перемішайте. Борошно зберіть в гірку і зробіть у ній невелике поглиблення. В цю ямку акуратно перелийте рідку основу тесту. Потім рукою тісто добре вимісити. Замішуйте до тих пір, поки воно не буде прилипати до долоні. Потім тісто скачайте в колобок і залиште на 15 хвилин для вистоювання.

Приготоване тісто розрізати на 2-3 шматочки і розкачати кожен шматок в тонкий коржик відповідно розмірами вашої форми для випічки. Деко застеліть фольгою або спеціальним папером і змажте рослинному маслом. Лист розкатаного тіста на скалці перелижите на деко і можете збирати піцу з будь-якою начинкою.

Смачною і вдалою випічки!

Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для класичної італійської піци Тісто для піци Тісто для піци без дріжджів Тісто для піци на воді Тісто для піци як у піцерії