Щоб манти зберегли форму при готуванні і вийшли смачними, важливо замісити міцне і еластичне тісто. На думку досвідчених кулінарів, таким вийде тісто, замішане на мінералці, та й до того ж воно замішується без грудочок і виходить більш ніжним, ніж на воді. Тісто на мінералці замішують з додаванням і яйця, і молока, і рослинної олії. Рецепт вибирайте самі, тільки мінералку використовуйте з невідкритою пляшки, щоб в ній зберігся газ.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Вода мінеральна – 0.7 л.
- Молоко коров’яче – 0.3 л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати тісто на мінеральній воді для мантів, в спеціальний посуд для замішування тіста розбийте два курячих яйця.
Ложкою їх просто перемішайте до однорідного стану, не збиваючи масу.
Потім до яєць насипте пів чайної ложечки солі і ще раз перемішайте.
Потім до яєчної маси налийте вказане в рецепті кількість мінералки і молока кімнатної температури і перемішайте ще раз.
Потрібну кількість борошна просійте на сито. Одну частину борошна пересипте до рідких інгредієнтів.
все перемішайте Віночком до густого однорідного стану.
Потім досипте решту борошно і замісіть тісто, поки борошно не забере всю рідину.
перекладіть Тісто на посипану мукою робочу поверхню столу і руками протягом 15 хвилин добре вимісіть. Замішане тісто на мінералці виходить в міру тугий і еластичним і з нього можна відразу, без часу «відпочинку», формувати манти.
Смачних і вдалих страв!