Щоб томатний сік добре зберігався і банки не вибухнули, важливо добре простерилізувати банки і кришки закаточні і поварити сок10–15 хвилин. У такий сік ніякі консерванти не додаються. Сіль і цукор можна насипати в склянку по своєму смаку. Сорт томатів вибирайте самі, адже їх м’ясистих помідорів сік буде більш густим, ніж звичайних. Подрібнити помідори можна на соковижималці або на м’ясорубку зі спеціальною насадкою.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Помідори свіжі – 5 кг

Процес приготування:

Як приготувати томатний сік без стерилізації на зиму по простому рецептом, щоб не вибухнув? Помідори добре помийте і розріжте на шматочки. Потім їх подрібніть за допомогою шнекової соковижималки. Що залишився макуха повторно пропустіть на соковижималці, щоб отримати більше соку.

Отриманий сік перелийте у велику каструлю, на середньому вогні доведіть до кипіння, зніміть пінку і поваріть сік на маленькому вогні 15 хвилин.

Банки помийте з содою і стерилізуйте в духовці або мікрохвильовій печі. Кришки прокип’ятіть в окремій каструльці. Гарячий сік розлийте в приготовані банки і відразу герметично закатайте.

Банки переверніть на кришки, накрийте махровим рушником і після охолодження перенесіть в місце зберігання. Такий сік добре зберігається і в домашніх умовах.

Вдалих заготовок!

Томатний сік без цукру Томатний сік з м'якоттю на зиму Томатний сік у домашніх умовах Томатний сік через соковижималку на зиму