Перед вами рецепт приготування томатного соку з м’якоттю на зиму з використанням м’ясорубки. Такий сік виходить густим, його можна використовувати для приготування різних соусів і підлив. Натуральний смак готового томатного соку дуже підкуповує! Томатний сік благотворно впливає на організм завдяки високому вмісту корисних речовин.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 4 кг
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування томатного соку через м’ясорубку з м’якоттю на зиму? Помідори необхідно ретельно вимити.

Далі зверху кожного томату слід зробити хрестоподібний надріз. Підготовлені плоди опустіть в окріп приблизно на 30-60 секунд, потім відразу ж в холодну воду. Після цього з помідор легко зніметься шкірка. Завдяки цьому консистенція готового томатного соку буде більш ніжною.

Очищені помідори крупно поріжте і пропустіть через м’ясорубку.

Отриману томатну масу перелийте в підходящу за розміром каструлю і поставте на вогонь. З моменту закипання проваріть томатний сік протягом 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності приправте сік сіллю.

У заздалегідь простерилізовану банки розливаємо томатний сік, відразу закатуємо. Далі необхідно діяти за стандартною схемою: перевернути заготівлю догори дном, укутати в теплу ковдру, повністю остудити, потім перемістити на зберігання в затемнене місце.

Томатний сік через м’ясорубку з м’якоттю на зиму готовий! Зазначене кількість інгредієнтів дозволяє отримати в результаті 3 літри томатного соку.

Приємного вам апетиту!

Томатний сік без оцту на зиму Томатний сік без цукру Томатний сік з м'якоттю на зиму Томатний сік з сіллю на зиму