Коли немає можливості приготувати томатний сік за допомогою соковижималки або м’ясорубки, можна скористатися звичайним ситом. Томатний сік, приготовлений таким чином, виходить не менш смачним і корисним. Використання в якості добавок тільки солі і цукру дозволяє отримати по-справжньому натуральний томатний сік.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати томатний сік через сито без стерилізації на зиму? Ретельно помідори промийте, поріжте їх на кілька частин, обрізаючи при цьому плодоніжку.
Далі підготовлені помідори помістіть в ємність для варіння, поставте на вогонь. Нагрійте плоди до закипання. Після цього томатна маса повинна трохи охолонути.
Помідори необхідно помістити в сито і протерти. Як преса можна використовувати дерев’яну каталку, металеву толкушку або інший зручний кухонний інвентар.
Отриману томатну масу вливаємо в каструлю, додаємо цукор, сіль, перемішуємо і ставимо на вогонь. Томатний сік необхідно проварити протягом 15 хвилин після закипання.
По готовності томатний сік розлийте по простерилизованным банкам, закупорьте їх кришками. Укутайте заготовку в теплу ковдру і повністю остудіть. Із зазначеної кількості інгредієнтів на виході вийде приблизно 1 літр томатного соку.
Томатний сік через сито без стерилізації на зиму готовий!
Приємного вам апетиту!
Томатний сік без оцту на зиму Томатний сік без соковижималки на зиму Томатний сік з м'якоттю на зиму Томатний сік з сіллю і цукром на зиму Томатний сік з сіллю на зиму Томатний сік у домашніх умовах