Томатний сік, приготований в домашніх умовах за допомогою блендера, виходить густим, смачним і неймовірно апетитний! Такий сік – відмінна альтернатива купованим, адже він максимально корисний. Використання в процесі приготування тільки солі і цукру дозволяє отримати по-справжньому натуральний томатний сік.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 2,5 кг
- Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати томатний сік в блендері на зиму? На початку необхідно підготувати помідори – ретельно їх промити і крупно порізати. Для даної заготовки краще взяти стиглі або навіть перестиглі плоди.
Поміщаємо нарізані помідори порційно в блендер.
Подрібнюємо томати до стану пюре.
Далі необхідно протерти отриману томатну масу через сито. Це дозволить очистити томатний сік від шкірки і насіння.
Чистий томатний сік перелити в ємність для варіння, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.
Додаємо в томатний сік цукор і сіль, перемішуємо. Проварюємо протягом 10 хвилин.
Розливаємо готовий томатний сік по заздалегідь простерилизованным банкам, закатуємо.
Остуджуємо заготовку під теплою ковдрою в перевернутому вигляді. Зберігати такий домашній напій необхідно в прохолодному і темному місці. З усіх інгредієнтів у результаті виходить приблизно 1,5 літра томатного соку.
Томатний сік в блендері на зиму готовий!
Приємного вам апетиту!
Томатний сік без оцту на зиму Томатний сік без соковижималки на зиму Томатний сік без стерилізації на зиму Томатний сік з сіллю і цукром на зиму Томатний сік з сіллю на зиму