Урізноманітнити томатний сік можна додаванням в нього болгарського перцю. Такий сік вразить своїм незвичайним смаком! З приготуванням цієї заготовки на зиму впорається і початківець кулінар, в цьому допоможе покрокова інструкція рецепта. Томатний сік з болгарським перцем – смачний напій з незвичайним смаком!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі – 2,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 700 – 800 гр.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.

Процес приготування:

Готувати томатний сік з болгарським перцем на зиму легко! Помідори і болгарський перець промийте, крупно поріжте.

Пропустіть овочі через соковижималку.

Ставимо каструлю з соком на вогонь, додаємо чорний перець і лавровий лист. Варимо сік протягом 10 хвилин після закипання.

Через деякий час, томатний сік з болгарським перцем придбає насичений колір. На даному етапі можна всипати цукор і сіль, перемішати. Готуємо сік ще 5 хвилин і вимикаємо плиту.

Розливаємо киплячий сік по підготовленим банкам.

Закатуємо стерильними кришками. Зазначене кількість інгредієнтів дозволяє в результаті отримати близько 2 літрів готового томатного соку. Остудіть напій в перевернутому вигляді під теплою ковдрою.

Томатний сік з болгарським перцем на зиму готовий! Після повного охолодження зберігайте заготовку в прохолодному і темному місці.

Приємного вам апетиту!

Томатний сік з м'якоттю на зиму Томатний сік з сіллю і цукром на зиму Томатний сік з сіллю на зиму Томатний сік у домашніх умовах Томатний сік через соковижималку на зиму