Перед вами рецепт приготування смачної і корисної заготовки на зиму – томатного соку з м’якоттю без стерилізації. Смакові якості соку, приготований за цим рецептом, будуть насиченими та яскравими завдяки використанню різних прянощів. Томатний сік – домашній напій, що насичує організм в зимовий час року корисними речовинами.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 8 кг
- Сіль велика – 3 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Гвоздика – 4 бутона
- Перець чорний горошок – 10 – 12 шт.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
Процес приготування:
Як приготувати томатний сік з м’якоттю без стерилізації на зиму? Помідори промиваємо, розрізаємо на кілька частин.
З допомогою соковижималки подрібнюємо помідори і отримуємо томатний сік. Якщо в арсеналі її немає, можна скористатися м’ясорубкою, а отриману масу протерти через дрібне сито. Із зазначеної кількості помідор вийде приблизно 6 літрів томатного соку.
Підготуйте спеції в необхідній кількості.
Томатний сік необхідно перелити в каструлю, поставити на вогонь, відразу ж додати сіль і цукор, а також спеції – лавровий лист, гвоздику, перець чорний і запашний. З моменту закипання проваріть томатний сік 15-20 хвилин. У процесі варіння не забувайте знімати з’являється пінку.
Простерилізовані банки наповнюємо готовим томатним соком, відразу ж виробляємо закатку. Ємності з соком необхідно перевернути шийкою вниз і накрити чим-небудь теплим (ковдрою, рушником) до повного охолодження. Томатний сік з м’якоттю без стерилізації на зиму готовий!
Приємного вам апетиту!
Томатний сік без соковижималки на зиму Томатний сік без стерилізації на зиму Томатний сік з сіллю на зиму Томатний сік через м'ясорубку на зиму