Перед вами рецепт приготування смачної і корисної заготовки на зиму – томатного соку з м’якоттю без стерилізації. Смакові якості соку, приготований за цим рецептом, будуть насиченими та яскравими завдяки використанню різних прянощів. Томатний сік – домашній напій, що насичує організм в зимовий час року корисними речовинами.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі – 8 кг
  • Сіль велика – 3 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Гвоздика – 4 бутона
  • Перець чорний горошок – 10 – 12 шт.
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.

Процес приготування:

Як приготувати томатний сік з м’якоттю без стерилізації на зиму? Помідори промиваємо, розрізаємо на кілька частин.

З допомогою соковижималки подрібнюємо помідори і отримуємо томатний сік. Якщо в арсеналі її немає, можна скористатися м’ясорубкою, а отриману масу протерти через дрібне сито. Із зазначеної кількості помідор вийде приблизно 6 літрів томатного соку.

Підготуйте спеції в необхідній кількості.

Томатний сік необхідно перелити в каструлю, поставити на вогонь, відразу ж додати сіль і цукор, а також спеції – лавровий лист, гвоздику, перець чорний і запашний. З моменту закипання проваріть томатний сік 15-20 хвилин. У процесі варіння не забувайте знімати з’являється пінку.

Простерилізовані банки наповнюємо готовим томатним соком, відразу ж виробляємо закатку. Ємності з соком необхідно перевернути шийкою вниз і накрити чим-небудь теплим (ковдрою, рушником) до повного охолодження. Томатний сік з м’якоттю без стерилізації на зиму готовий!

Приємного вам апетиту!

Томатний сік без соковижималки на зиму Томатний сік без стерилізації на зиму Томатний сік з сіллю на зиму Томатний сік через м'ясорубку на зиму