Томати в томатному соку виходять ніжними і соковитими. Можна і помідорки з’їсти, і саморобним томатним соком запити. Для рецепту потрібно взяти два сорти помідорів: вершки для наповнення і бичаче серце або інший салатний сорт для томатного соку.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати томати в томатному соку з цибулею. М’ясисті помідори перебрати, помити і пропустити через соковижималку.

одержаний сік Перелити в каструлю і поставити на вогонь.

Заповнити простерилізовані банки помідорами сорту сливка, між ними укласти нарізану цибулю і часник. Всипати цукор.

Додати у банку також сіль.

Покласти лавровий лист, горошини перцю.

Томатний сік скипів. Зняти піну і кип’ятити сік ще 15 хв

Залити помідори в банках киплячим томатним соком і накрити кришками.

Набрати у каструлю теплої води, постелити на дно ганчірочку. Поставити зверху банки і стерилізувати 15 хв

Банки закрутити стерильними кришками або закатати. Остудити до кімнатної температури, попередньо обернувши і обгорнувши. Зберігати в сухому холодному місці.

Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори з часником Помідори гарячим способом Помідори на 1 літрову банку на зиму Помідори на зиму класичні Солодкі помідори з цибулею на зиму