Томати в томатному соку виходять ніжними і соковитими. Можна і помідорки з’їсти, і саморобним томатним соком запити. Для рецепту потрібно взяти два сорти помідорів: вершки для наповнення і бичаче серце або інший салатний сорт для томатного соку.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Помідори свіжі – 3 кг
- Лавровий лист – 1 шт.
- Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати томати в томатному соку з цибулею. М’ясисті помідори перебрати, помити і пропустити через соковижималку.
одержаний сік Перелити в каструлю і поставити на вогонь.
Заповнити простерилізовані банки помідорами сорту сливка, між ними укласти нарізану цибулю і часник. Всипати цукор.
Додати у банку також сіль.
Покласти лавровий лист, горошини перцю.
Томатний сік скипів. Зняти піну і кип’ятити сік ще 15 хв
Залити помідори в банках киплячим томатним соком і накрити кришками.
Набрати у каструлю теплої води, постелити на дно ганчірочку. Поставити зверху банки і стерилізувати 15 хв
Банки закрутити стерильними кришками або закатати. Остудити до кімнатної температури, попередньо обернувши і обгорнувши. Зберігати в сухому холодному місці.
Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори з часником Помідори гарячим способом Помідори на 1 літрову банку на зиму Помідори на зиму класичні Солодкі помідори з цибулею на зиму