Соковиті помідори, закочені в томатному соусі власного приготування – це чудова закуска, яка ідеально підійде як для святкового, так і для повсякденного столу. Томати, приготовлені за нашим рецептом, виходять соковитими, з натуральним смаком томатного соку.
Інгредієнти: на 12 л.
- Помідори свіжі (невеликі і тверді) – 4,5 кг
- Помідори свіжі (м’які і стиглі) – 3,5 кг
- Сіль – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування помідорів в томатному соусі без стерилізації? Дрібні стиглі помідори промиваємо під струменем теплої проточної води і залишаємо на 10-15 хвилин на кухонному рушник, щоб помідори обсохнули. За цей час промиваємо банки питною содою, споліскують проточною водою і стерилізуємо в духовій шафі при 110 градусах 10 хвилин. Промиті помідори розкладаємо по стерилізованим банкам.
М’які помідори промиваємо під проточною водою, обсушуємо на кухонному рушнику і подрібнюємо блендером або пропускаємо через м’ясорубку.
Готовий томатний соус викладаємо в каструлю, додаємо цукор, сіль, лавровий лист і перець, добре перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо соус до кипіння, після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом 20 хвилин.
Поки вариться соус ми заливаємо помідори окропом, накриваємо банки кришками, вкриваємо махровим рушником і залишаємо пропариваться до того часу, поки звариться соус. Коли соус повністю приготувався, знімаємо його з вогню. Воду з банок зливаємо і наповнюємо їх гарячим соусом, до самого верху.
Банки щільно закручуємо прокип’яченими кришками, перевертаємо їх догори дном і залишаємо під махровим рушником остигати при кімнатній температурі. Потім прибираємо банки з помідорами в темне прохолодне місце на зберігання.
Після 4-5 тижнів помідори повністю готові до дегустації. Приємного апетиту!
Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Помідори у власному соку без оцту Солодкі помідори в літрових банках