Свою назву, «Курінь», торт отримав завдяки трикутній формі. Таким чином, вся смачна начинка залишається всередині, а тонкі стінки з печива добре просочуються. Десерт – просто смакота.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печиво – 30 шт.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сметана – 4 ст. л.
- Волоський горіх – 1 ст.
- Сир – 400 гр.
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Шоколад – 1 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування торта «Курінь» з печива і сиру без випічки? У блендері змішайте сир, цукор, м’яке вершкове масло і сметану.
Візьміть великий аркуш фольги, щоб потім торт можна було в нього заїхати. Печиво умочіть в молоко на кілька секунд і викладіть з печива три смужки.
На печиво викладіть половину сирної маси. У другу частину сирної маси додайте какао і перемішайте.
Зробіть другий шар печива, на нього викладіть решту сирну масу і розсипте волоські горіхи.
Обережно приподымите фольгу з одного смужкою печива з одного боку.
Потім загорніть до центру другу смужку печива. Щільно загорніть краї фольги і покладіть торт «Курінь» в холодильник на 6-8 годин.
Перед подачею розгорніть фольгу викладіть торт на блюдо. Для прикраси розтопити плитку шоколаду і полийте їй десерт.
Приємного апетиту!
Торти