Пропоную приготувати надзвичайно смачний і ніжний торт «Наполеон» з лаваша з заварним кремом. Такий десерт – чудовий варіант для тих, хто не любить або не вміє готувати. Процес приготування практично не відніме вашого часу і доставить масу задоволень.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Лаваш бездріжджовий – 10 листків
  • Молоко коров’яче – 1 л
  • Яйце – 5 шт.
  • Ванілін – 10 гр.
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 250 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати наполеон з лаваша з заварним кремом. Першим ділом приготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування смачного десерту.

Візьміть металеву посуд з товстим дном і розбийте в неї необхідну кількість курячих яєць, потім всипте цукровий пісок і ванільний цукор.

Додайте необхідну кількість пшеничного борошна.

Скориставшись міксером, доведіть масу до однорідної гладкої консистенції.

Потім тонкою цівкою влийте попередньо підігріте до теплого стану молоко, перемішайте до однорідної консистенції, скориставшись віночком.

Поставте на середній вогонь і доведіть масу до загусання, постійно помішуючи віночком або ложкою. Потім відразу зніміть з вогню і повністю остудіть.

Візьміть необхідну кількість тонкого бездріжджового лаваша. Скориставшись трафаретом або тарілкою, виріжте з лаваша круглі коржі. Сковороду з товстим дном добре розігрійте на помірному вогні, потім зменшіть вогонь і підсушіть лаваш з двох сторін на сухій сковороді.

Потім обрізки лаваша також підсушіть на сухій сковороді. Таким способом підсушіть всі коржі й обрізки лаваша.

Підготуйте блюдо або велику тарілку, на якій будете збирати торт. Викладіть кілька ложок холодної заварного крему, потім викладіть корж і гарненько промажте заварним кремом. Таким чином зберіть весь торт, чергуючи коржі і крем. Залишками крему покрийте верх і боки торта. Зверху прикрасьте подрібненої крихтою.

Торт з лаваша з заварним кремом помістіть в холодильник мінімум на 2-3 години, щоб він добре просочився. Після закінчення часу подавайте ніжний «Наполеон» на стіл зі свіжозавареною кавою або чаєм.

Насолоджуйтеся апетитною домашньою випічкою!

Торти