Такий тортик стане прикрасою будь-якого святкового столу. Куряча печінка підходить для цього рецепта найкраще, адже вона зовсім не гірчить. Для начинки традиційно приготуємо овочеву суміш на основі моркви. Справжні ласощі для гурманів!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча печінка – 600 гр.
  • Борошно пшеничне – 60 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 100
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Морква – 350 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати торт печінковий з курячої печінки з морквою легко! Моркву та цибулю очищаємо. Моркву натираємо тонким смужками на крупній тертці, а цибулю ріжемо на дрібні кубики.

Розігріваємо сковороду і підсмажити цибулю і моркву, поки овочі не стануть м’якими.

Яйця варимо до крутого стану і охолоджуємо під холодною водою. Потім подрібнюємо їх ножем.

Печінка моєму і видаляємо ножем білу плівку. Перекручуємо печено через м’ясорубку.

Тепер змішуємо печінку і яйце. Додаємо до них борошно і сметану, а також солимо масу і засипаємо трохи перцю. Розмішуємо.

Розігріваємо сковороду, змащену маслом і виливаємо ополоник тесту, розрівнюємо його по поверхні і смажимо кілька хвилин. Перевертаємо і обсмажуємо іншу сторону.

Часник дрібно подрібнюємо і змішуємо з майонезом.

Тепер збираємо торт. Кладемо перший корж і промазуємо його сметаною, потім викладаємо частину начинки. Перекриваємо його наступним коржем і повторюємо процес з усіма коржами. Останній корж змащуємо сметаною і посипаємо яєчної крихтою. Можна прикрасити зеленню.

Приємного апетиту!

Печінковий торт Печінковий торт без молока Печінковий торт з курячої печінки зі сметаною Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт зі сметаною