Такий тортик стане прикрасою будь-якого святкового столу. Куряча печінка підходить для цього рецепта найкраще, адже вона зовсім не гірчить. Для начинки традиційно приготуємо овочеву суміш на основі моркви. Справжні ласощі для гурманів!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряча печінка – 600 гр.
- Борошно пшеничне – 60 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 100
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Морква – 350 гр.
- Майонез – 150 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Петрушка – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати торт печінковий з курячої печінки з морквою легко! Моркву та цибулю очищаємо. Моркву натираємо тонким смужками на крупній тертці, а цибулю ріжемо на дрібні кубики.
Розігріваємо сковороду і підсмажити цибулю і моркву, поки овочі не стануть м’якими.
Яйця варимо до крутого стану і охолоджуємо під холодною водою. Потім подрібнюємо їх ножем.
Печінка моєму і видаляємо ножем білу плівку. Перекручуємо печено через м’ясорубку.
Тепер змішуємо печінку і яйце. Додаємо до них борошно і сметану, а також солимо масу і засипаємо трохи перцю. Розмішуємо.
Розігріваємо сковороду, змащену маслом і виливаємо ополоник тесту, розрівнюємо його по поверхні і смажимо кілька хвилин. Перевертаємо і обсмажуємо іншу сторону.
Часник дрібно подрібнюємо і змішуємо з майонезом.
Тепер збираємо торт. Кладемо перший корж і промазуємо його сметаною, потім викладаємо частину начинки. Перекриваємо його наступним коржем і повторюємо процес з усіма коржами. Останній корж змащуємо сметаною і посипаємо яєчної крихтою. Можна прикрасити зеленню.
Приємного апетиту!
Печінковий торт Печінковий торт без молока Печінковий торт з курячої печінки зі сметаною Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт зі сметаною