Солодкий торт з кабачків буде приємним доповненням до чашки ароматного чаю. Досить незвичайний десерт щоб порадувати своїх близьких і здивувати гостей.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Кабачки – 250 гр.
- Борошно пшеничне – 210 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Ванілін – 10 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Цукрова пудра – 150 – 180 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Масло соняшникове – 60 мл
Процес приготування:
Готувати солодкий торт з кабачків просто! Пшеничне борошно просіяти, змішати її з розпушувачем, содою і сіллю.
На дрібній тертці натріть цедру одного лимона. Видавіть сік з половини лимона.
У мисці змішайте цукор, яйце, олію, дві столові ложки лимонного соку, дві столові ложки цедри лимона і ванільний цукор.
Кабачки натріть на дрібній тертці. Відіжміть їх від зайвої вологи.
рідкі компоненти Змішайте з тертим кабачком.
В отриману суміш невеликими порціями додайте борошно і перемішуйте до утворення густого однорідного тесту.
Форму для випічки застелити пекарської папером, змастіть її маслом. Викладіть тісто у форму, розрівняйте його ложкою.
Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 50-55 хвилин. Готовий пиріг залиште остигати.
Поки запікається пиріг, приготуйте глазур. Відокремте білок від жовтка. Білок перекладіть в суху ємність, додайте просіяне цукрову пудру, перемішайте. Коли маса загусне, влийте 1-2 столові ложки лимонного соку і стільки ж цедри, ще раз добре перемішайте.
Готовий пиріг дістаньте з форми, полийте його лимонною глазур’ю і ваше частування готово.
Приємного апетиту!
Десерти Страви з кабачків Торти