Солодкий торт з кабачків буде приємним доповненням до чашки ароматного чаю. Досить незвичайний десерт щоб порадувати своїх близьких і здивувати гостей.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Кабачки – 250 гр.
  • Борошно пшеничне – 210 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Цукрова пудра – 150 – 180 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло соняшникове – 60 мл

Процес приготування:

Готувати солодкий торт з кабачків просто! Пшеничне борошно просіяти, змішати її з розпушувачем, содою і сіллю.

На дрібній тертці натріть цедру одного лимона. Видавіть сік з половини лимона.

У мисці змішайте цукор, яйце, олію, дві столові ложки лимонного соку, дві столові ложки цедри лимона і ванільний цукор.

Кабачки натріть на дрібній тертці. Відіжміть їх від зайвої вологи.

рідкі компоненти Змішайте з тертим кабачком.

В отриману суміш невеликими порціями додайте борошно і перемішуйте до утворення густого однорідного тесту.

Форму для випічки застелити пекарської папером, змастіть її маслом. Викладіть тісто у форму, розрівняйте його ложкою.

Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 50-55 хвилин. Готовий пиріг залиште остигати.

Поки запікається пиріг, приготуйте глазур. Відокремте білок від жовтка. Білок перекладіть в суху ємність, додайте просіяне цукрову пудру, перемішайте. Коли маса загусне, влийте 1-2 столові ложки лимонного соку і стільки ж цедри, ще раз добре перемішайте.

Готовий пиріг дістаньте з форми, полийте його лимонною глазур’ю і ваше частування готово.

Приємного апетиту!

Десерти Страви з кабачків Торти