Бісквітний торт з кремом зі згущеного молока і масла по цьому рецепту збирається з двох бісквітів – білого і шоколадного, спеченого з додаванням какао. Кремова прошарок готується зі згущеного молока, вареного і звичайного, а також коров’ячого масла, його не слід замінювати на маргарин. Для бісквітного тіста важливо використовувати свіжі яйця кімнатної температури, які легко збиваються до потрібної консистенції. Рецепт не складний у приготуванні, однак вимагає деяких навичок роботи з бісквітним тістом. Але навіть якщо ви ніколи не пекли бісквітів, спробувати все ж варто, тому що ніякої торт з магазину не замінить смачну домашню випічку. Прикрашайте торт зверху і з боків на свій розсуд.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для крему: –
  • Варена згущене молоко – 1 банка
  • Молоко згущене – 50 мл
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Для бісквіта: –
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 330 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 170 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Яйце – 10 шт.
  • Для просочення: –
  • Кава натуральна мелена – 100 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Процес приготування:

Для того, щоб спекти бісквітний торт з кремом зі згущеного молока і масла, у всіх яєць відокремте білки від жовтків, розкладіть їх по чистим і сухим, повністю знежиреним мисках.

За допомогою міксера збийте білки до появи білих піків, додавши до них дрібку солі.

В окремій ємності збийте жовтки до пишної піни, додаючи до них цукор, ванілін і теплу воду.

В миску з жовтками, додайте просіяне борошно і розпушувач для тіста.

Акуратно вмішайте в тісто збиті білки, орудуючи кулінарної лопаткою. Розділіть на дві частини тіста для бісквітів.

В одну частину досипте какао і розмішайте.

Шоколадний бісквіт печіть в рознімної формі, вистеленний пергаментом. Знизу пергамент можна змастити трохи олією. Час випічки – близько 40-50 хвилин, перевіряючи готовність сухий сірником. Помістіть бісквіт в духову шафу з температурою нагріву 180°C.

Точно таким же чином спечіть і білий бісквіт.

Кожен бісквіт остудіть трохи прочиненими духовці, щоб вони не осіли від різкого перепаду температур.

Кожен бісквіт розділіть на 3 частини за допомогою ножа або нитки, коли вони повністю охолонуть і вистояться мінімум 4 години, щоб не кришилися. Якщо верхівки бісквітів піднімуться високими горами, їх потрібно зрізати, інакше торт вийде нерівним.

Для шоколадного бісквіта приготуйте кавову просочення з гарячого натуральної кави з цукром.

Просочіть нею всі шоколадні коржі, коли кава охолоне.

Для крему вершкове масло має нагрітися до кімнатної температури, змішайте його міксером з вареної і звичайної згущеним молоком.

Збирайте торт, чергуючи коржі світлі і шоколадні, кожен корж промазывайте кремом. Промажте кремом верх і боки торта.

Верх торта прикрасити дрібними цукерками або ягідками, поставте торт просочитися в холодильник на ніч. Подавайте свій бісквіт до столу з гарячим чаєм, кавою або несолодким компотом.

Приємного апетиту!

Бісквіт в духовці класичний Бісквіт на згущеному молоці Бісквіт на молоці Бісквіт на молоці в духовці Вологий шоколадний бісквіт класичний Бісквіт Торти