Бісквітний торт з кремом зі згущеного молока і масла по цьому рецепту збирається з двох бісквітів – білого і шоколадного, спеченого з додаванням какао. Кремова прошарок готується зі згущеного молока, вареного і звичайного, а також коров’ячого масла, його не слід замінювати на маргарин. Для бісквітного тіста важливо використовувати свіжі яйця кімнатної температури, які легко збиваються до потрібної консистенції. Рецепт не складний у приготуванні, однак вимагає деяких навичок роботи з бісквітним тістом. Але навіть якщо ви ніколи не пекли бісквітів, спробувати все ж варто, тому що ніякої торт з магазину не замінить смачну домашню випічку. Прикрашайте торт зверху і з боків на свій розсуд.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для крему: –
- Варена згущене молоко – 1 банка
- Молоко згущене – 50 мл
- Масло вершкове – 200 гр.
- Для бісквіта: –
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 330 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 170 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Яйце – 10 шт.
- Для просочення: –
- Кава натуральна мелена – 100 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
Для того, щоб спекти бісквітний торт з кремом зі згущеного молока і масла, у всіх яєць відокремте білки від жовтків, розкладіть їх по чистим і сухим, повністю знежиреним мисках.
За допомогою міксера збийте білки до появи білих піків, додавши до них дрібку солі.
В окремій ємності збийте жовтки до пишної піни, додаючи до них цукор, ванілін і теплу воду.
В миску з жовтками, додайте просіяне борошно і розпушувач для тіста.
Акуратно вмішайте в тісто збиті білки, орудуючи кулінарної лопаткою. Розділіть на дві частини тіста для бісквітів.
В одну частину досипте какао і розмішайте.
Шоколадний бісквіт печіть в рознімної формі, вистеленний пергаментом. Знизу пергамент можна змастити трохи олією. Час випічки – близько 40-50 хвилин, перевіряючи готовність сухий сірником. Помістіть бісквіт в духову шафу з температурою нагріву 180°C.
Точно таким же чином спечіть і білий бісквіт.
Кожен бісквіт остудіть трохи прочиненими духовці, щоб вони не осіли від різкого перепаду температур.
Кожен бісквіт розділіть на 3 частини за допомогою ножа або нитки, коли вони повністю охолонуть і вистояться мінімум 4 години, щоб не кришилися. Якщо верхівки бісквітів піднімуться високими горами, їх потрібно зрізати, інакше торт вийде нерівним.
Для шоколадного бісквіта приготуйте кавову просочення з гарячого натуральної кави з цукром.
Просочіть нею всі шоколадні коржі, коли кава охолоне.
Для крему вершкове масло має нагрітися до кімнатної температури, змішайте його міксером з вареної і звичайної згущеним молоком.
Збирайте торт, чергуючи коржі світлі і шоколадні, кожен корж промазывайте кремом. Промажте кремом верх і боки торта.
Верх торта прикрасити дрібними цукерками або ягідками, поставте торт просочитися в холодильник на ніч. Подавайте свій бісквіт до столу з гарячим чаєм, кавою або несолодким компотом.
Приємного апетиту!
Бісквіт в духовці класичний Бісквіт на згущеному молоці Бісквіт на молоці Бісквіт на молоці в духовці Вологий шоколадний бісквіт класичний Бісквіт Торти